Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta
02.10.2018

Sykkiläiset valmistautuivat Into Orbit-kisaan

Kuudes- ja seitsemäsluokkalaiset aloittivat FLL-kisaan valmistautumisen Robotiikka- ja tiedekasvatusyhdistyksen järjestämässä robottirakentamisen työpajassa, joka pidettiin suuren LEGO-tapahtuman yhteydessä Messukeskuksessa.
Joukkueiden robottirakentajat ja -ohjelmoijat saivat hyvää opastusta muun muassa modulaaristen robottien rakentamisesta. Joukkueet myös kokeilivat robottiensa toimintoja kauden kisatehtävien ratkomisessa.
Kouluttajina työpajassa olivat Pekka Pihola Robotiikka – ja tiedekasvatusyhdistyksestä sekä Sykin teknisen työn opettajat Janne Pantsar ja Tuomo Einiö. Mukana koulustamme oli kaikkiaan yli neljäkymmentä innokasta tulevaa kisailijaa.
Viidesluokkalaiset aloittavat kisavalmistelut koulussa heti toisessa jaksossa. Aikaisemmin kisaan osallistuneet pääsevät hiomaan taitojaan ja tekemään tiedeprojektejaan Verstaalla ja valinnaiskursseilla.
Joukkueilla on tähtäimessä osallistuminen ja hyvä menestyminen marraskuun lopulla pidettävissä SYK:n mestaruuskilpailuissa, pääsy suomenmestaruuskisoihin – ja kenties vielä pidemmälle.

Lue lisää kauden 2018-19 INTO ORBIT –teemasta https://www.first-lego-league.org/en/season/topic.html
teksti: Tuomo Einiö

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta