Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta
24.09.2018

Amici Naturaen ja Molluscan ruskavaellus Kilpisjärvellä ja Norjassa

Mallan kyynelissä Kilpisjärveä pitkin Malla-laivan kannella tai kajuutassa aloitimme matkanteon. Kolmen valtakunnan rajapyykillä oli ensimmäinen majapaikkamme. Illalla kävelimme Mallan luonnonpuistoon katselemaan auringon iloittelua tunturijättiläisten rinteillä. Yötaivas taas valaistui vihreistä ja punaisista revontulista.
Toisena vaelluspäivänä seurasimme Parastunturin haineväsiluettia kohti Norjan tunturiylänköä. Saana ja yhteydet ulkomaailmaan jäivät taaksemme. Tunturiluonto oli pukenut parasta ylleen vaihtaen lehtivihreän ruskan väreihin. Mitä värikirjosta jäi puuttumaan, se sateenkaarena levittäytyi taivasta ja Isomallaa vasten. Tunturijoen partaalla saimme maistaa raikasta vettä ja luonnonvoimia. Lepattavat kankaat piti kiiloin ja kivin kytkeä puuttomaan tunturimattoon.
Näistä vihreistä, punaisista, sinisistä ja oransseista kuplista kuoriuduimme taas uuteen aamuun ja kävelimme tutkimaan Indre Skjaerdalin kanjonia. Uima-altaissa oli valinnanvaraa: matalaa, syvää, kylmää ja jääkylmää. Luolissa pääsimme tekemään myös arkeologisia kaivauksia. Illaksi siirsimme leiriä lähemmäksi kotimaata Golddajavrin rantaan. Paistoimme lättyjä ja telttakunnat järjestivät ohjelmaa aina nuotion hiipumiseen asti.
Mallan kyyneleitä joimme, joskus niiltä sadetakein suojauduimme, välillä niissä uimme ja niitä pitkin taas palasimme ihmisten ilmoille jättikokemuksia rikkaampina.

teksti: Arto Nurmi

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta