Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

31.10.2019
Elämyksiä seikkailuillassa

Seitsemäsluokkalaiset järjestivät huiman hienon tervetuliaisjuhlan koulun uusille kolmasluokkalaisille. Seikkailijoiden piti pelastaa satumetsän väki heitä uhkaavalta vaaralta. Tehtävänä oli etsiä simpukoita Muumilaaksossa, ohjata toisiaan Lumikin radalla silmät sidottuina, syödä herkullisia muffinsseja, rauhoittua fantastisessa merimaailmassa, selvittää mystisiä arvoituksia, taistella pimeyden peikkoja vastaan, valmistaa polttoainetta rakettiin ja kuuntella tulevaisuuden ennustuksia. Lopuksi saimme ihastella upean Tulitaide-ryhmä Poltteen esitystä. Suurkiitos upeat ja ahkerat seiskat!

30.10.2019
Perusopetuksen kulttuuripäivä

Koko SYKin perusopetuksen väki ts. 740 oppilasta opettajineen vieraili Musiikkitalossa kuuntelemassa säveltäjä Magnus Lindbergin 27-vuotiaana säveltämän Kraft-teoksen kenraaliharjoitusta. Teos tuntui oppilaista mielenkiintoiselta, sillä siinä sekä ääni että soittajat hyppelehtivät kilvan sinne tänne. Selväksi tuli myös se, että huippuesitystä edeltää kurinalainen harjoittelu. Kapellimestari Hannu Lintu ja teoksen säveltäjä Magnus Lindberg kertoivat sekä orkesterista että teokseen tarvittavista muista erikoisista äänistä, kuten oksista, styroksista, kolikoista ja veteen puhalletuista ilmakuplista. Teos oli elämys! Kenraaliharjoituksen jälkeen oppilaat leiriytyivät pitkin Musiikkitaloa syömään eväitä. Päivä päättyi alaluokkien lukuhetkeen Oodissa, jossa sadat oppilaat jakoivat kirjastotilan yhdessä muiden kirjastonkäyttäjien kanssa. Yläluokkien oppilaat bongasivat päivän päätteeksi patsaita keskustassa. Hieno kulttuuripäivä!

30.10.2019
Opintomatka Cerniin

Viime viikolla lukion toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat vierailivat Sveitsissä Cernissä yhdessä Järvenpään ja Hyvinkään lukiolaisten kanssa. Matkalla tutustuttiin Cernin eri amatteihin ja uramahdollisuuksiin, hiukkaskiihdyttimiin ja niiden toimintaan, käytiin kiinnostavilla luennoilla ja tutustuttiin erilaisiin nähtävyyksiin.

30.10.2019
Espanjan opiskelijoiden opintomatka Cádiziin

¡Hola a todos! Vietimme espanjan lukijoiden kanssa aurinkoisen viikon Cádizissa, joka sijaitsee Etelä-Espanjassa. Majoituimme pareittain paikallisissa perheissä ja pääsimme tutustumaan espanjalaiseen arkeen. Yhteiseen ohjelmaamme kuului paljon erilaisia aktiviteettejä, kuten surffaamista ja kaupunkiin tutustumista pyörällä. Pääsimme myös perinteiselle espanjalaiselle tapas-kierrokselle. Aktiviteettien lisäksi kävimme Clic-kielikoulua, joka tarjosi monipuolista espanjan opiskelua. Opimme paljon paikallisesta kulttuurista, espanjan kielestä ja espanjalaisista perinteistä. Matkamme oli virkistävä sekä avartava, ja kaikki olivat tyytyväisiä kokemukseemme. ¡Saludos!

  •  

Teksti: Alma Flores, L18d ja Minerva Nylander, L18d

28.10.2019
Linturetki Hankoon

Amici Naturaen ja Molluscan Hankoniemen linturetkellä nautittiin syksyisestä luonnosta ja aurinkoisesta säästä. Jalohaikara oli päivän paras bongaus!

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta