Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

29.08.2019
World Press Photo -valokuvanäyttelyssä

7d lähti tutustumaan World Press Photo -valokuvanäyttelyyn Helsingin Sanomien Mediatorille. Näyttelyn upeat kuvat kiertävät 45 maassa, nyt elo-syyskuussa ne ovat nähtävillä Suomessa. Kuvien takana on monta tarinaa. Nuorten tehtävänä oli etsiä valokuva, joka jostain syystä puhutteli itseä kaikkein eniten. Näyttelyn jälkeen 7d lähti Oodiin kirjoittamaan ajatuksiaan. Joku halusi kirjoittaa käsin, joku iPADillä; työskentelypaikan sai valita itse. ”Jotkut kuvat olivat tosi raakojakin. Sellaisten kuvien ohi ei voi kävellä vaan on pakko pysähtyä. Pitää tietää, mitä jossain oikeasti tapahtuu.”

28.08.2019
Freunde ohne Grenzen - Friends without Frontiers

Saksan ulkoasiainministeriö järjesti viime keväänä jo viidettä kertaa kansainvälisen kirjoituskilpailun lapsille ja nuorille. Tällä kertaa kilpailun aiheena oli "ystävät ilman rajoja". Kilpailuun osallistui yli 500 koululaista 30:stä eri maasta, joiden joukossa myös peruskoulumme A-saksan lukijoita. Kilpailun suojelijana toimi suosittu saksalainen lasten- ja nuortenkirjailija Cornelia Funke.

  •  

Berliinissä järjestettyyn palkintojenjakotilaisuuteen saivat kutsun Mattus Haapaniemi 7a ja Katarina Stieren L19b, joiden kirjoitelmat kilpailun raati oli valinnut omien ikäluokkienssa parhaimmistoon kuuluviksi. Kunniamaininta on upea, sillä kilpailussa ei ollut erillistä sarjaa saksaa vieraana kielenä opiskeleville. Berliinin ulkoasiainministeriössä järjestetty palkintojenjakotilaisuus järjestettiin osana Saksan liittohaliituksen avointen ovien päivää ja tapahtuma tarjosi Mattukselle ja Katarinalle hienon tilaisuuden päästä tutustumaan ministeriön tiloihin sekä moniin eri yhdistyksiin ja järjestöihin, jotka esittelivät toimintaansa messupisteillä. Kaikki kilpailutekstit on julkaistu e-kirjassa.

26.08.2019
Seitsemäsluokkalaiset merenrantaretkellä Inkoossa

Seitsemänsien luokkien yhteisellä merenrantaretkellä Inkoossa tutkittiin ahkerasti rantakasvillisuutta: kerättiin kasviokasveja ja otettiin näytteitä. Sää suosi retkeilijöitä, ja tunnelma oli iloinen ja reipas.

22.08.2019
Gäste aus Landau

8b-luokan saksanlukijoiden syyslukukausi alkoi jännittävissä merkeissä, kun luokka sai heti koulun alettua vieraakseen oppilasryhmän Landausta. Lämmin sää suosi vierailuohjelmaa, joka sisälsi Helsinkiin tutustumisen lisäksi muun muassa uintia, saunomista ja luonnossa liikkumista. Onnistuneen viikon aikana kielitaito karttui ja syntyi uusia ystävyyssuhteita, joita nuoret pääsevät syventämään ensi toukokuussa kun sykkiläisten vuoro on matkustaa Saksaan.

21.08.2019
Kuudesluokkalaiset yökoulussa

Kuudesluokkalaisten tämän lukuvuoden ensimmäinen VaVa-kurssi oli nimeltään Yhdessä retkeillen. Kaikki kuudesluokkalaiset yöpyivät joko koulun sisällä luokissa tai teltoissa koulun pihalla. Illan aikana oppilaat tutustuivat toisiinsa, ulkoilivat, leipoivat, ohjelmoivat, pelasivat lautapelejä ja tekivät käsitöitä. Ilta ja yö olivat täynnä kikatusta ja hauskaa yhdessäoloa.

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta