Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

30.04.2019
Привет из Санкт-Петербурга!

8. luokkien pitkän venäjän lukijat vierailivat pietarilaisessa vaihtokoulussamme. Matkalla nähtiin Pietarhovi, opittiin hovitansseja, kokeiltiin neuvostoaikaisia peliautomaatteja ja tutustuttiin venäläiseen kouluarkeen. Paikallinen ruokakulttuurikin tarjosi uusia elämyksiä: esimerkiksi tattaria ja porsaanlihaa tai leipää ketsupilla ja suolakurkulla aamupalaksi.

29.04.2019
Menestystä urheilussa

SYKin lukion pojat venyivät historialliseen pronssimitaliin Helsingin salibandyfinaaleissa. Pronssipelissä medialukio kaatui vasta rangaistuslaukauksilla. Onnea!

SYK uusi viimevuotisen hopeansa Helsingin lukioiden lentopalloturnauksessa. Finaalissa Märsky oli niukasti parempi 25-23, 21-25, 15-13. Joukkueessa pelasivat: Lauri Pelttari (C), Iitu Peltola, Alina Tuominen, Johannes Salmenkylä, Kustaa Yli-Äyhö, Tuomas Mäkelä, Walter Segerstram ja Johannes Vanhanen. Onnea!

26.04.2019
Hauska retki Kiasmaan

Luokat 6c ja 6d tutustuivat Nykytaiteen museo Kiasman linjakkaaseen arkkitehtuuriin, islantilaisen taiteilijan Hrafnhildur Arnadottirin värikkäisiin hiusinstallaatioihin Nervescape VIII -näyttelyssä, Iiu Susirajan herätteleviin valokuviin ja performatiiviseen Astu lavalle -näyttelyyn. Pehmeät hiusmassat innostivat nauttimaan kosketuksesta ja ottamaan valokuvia itsestä ja kavereista. Astu lavalle -näyttely haastoi vuorovaikutukseen taiteen kanssa. Teos syntyi yhdessä ryhmätyönä taiteijan antamien ääniohjeiden kautta. Yleisön oli otettava aktiivinen rooli ja noustava lavalle, ohjeet tulivat kuulokkeista. Näyttelyt panivat miettimään, milloin taideteos syntyy ja kenen toimesta.

24.04.2019
Menestystä kuvataidekilpailussa

Siiri Sainio 6a-luokalta voitti OP Helsingin järjestämän lasten ja nuorten kuvataidekilpailun 11-13-vuotiaiden sarjassa. Tänä vuonna kilpailun pääteemana oli "Musiikki herättää tunteita." Kilpailuun osallistui pääkaupunkiseudulta yhteensä 350 piirtäjää noin 40 koulusta.

Siiri on soittanut selloa jo kahdeksan vuotta. Koska toinen rakas harrastus on kuvataide, oli selvää, että hän halusi osallistua tähän kilpailuun. "Päädyin ideaan, kun ajattelin, että meren pohja olisi värikäs ja erikoinen ympäristö. Tein työn sekatekniikalla, eli käytin sekä tusseja että puu- ja vesivärejä. Palkinnoksi sain Spotifyn lahjakortin, kaiuttimen, väripaketin ja kilpailutyöni pahville vedostettuna. Osallistuminen tähän kilpailuun oli uusi ja suuri kokemus. Oli jännittävää odottaa tulosta, ja menestyminen oli iso ja ihana yllätys." SYK onnittelee Siiriä hienosta menestyksestä!

https://www.op.fi/web/op-helsinki/-/op-helsingin-lasten-ja-nuorten-kuvat...

23.04.2019
Pre-IB Entrance Exams on Wed, April 24

Dear student,

Thank you for your application to the IB-section at Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu!

We are happy to invite you to attend the pre-IB entrance exam on Wednesday April 24th, at 9.30 a.m. You are kindly asked to arrive no later than 9.10
a.m. The registration and information desk downstairs opens at 8.40.

Please bring the following items with you: proof of identity (passport, ID card etc), a pencil, an eraser and a ruler.

All applicants participate in the first round of entrance exams. The first round assesses mathematics skills. The test in mathematics is based on the Finnish national curriculum in comprehensive school mathematics, and the questions are available in English and Finnish. Note that calculators are not allowed. All applicants will also write a written task in English

Those applicants who pass the mathematics test will stay for two interviews during the afternoon. The interviews should be over by 4 pm. Lunch is offered to all applicants. Those applicants who are not invited to stay for interviews are free to go after lunch.

SYK is located in Etelä-Haaga, Isonnevantie 8, 00320 Helsinki. Please check www.reittiopas.fi for detailed instructions on how to get to the school.

See you soon!

Best wishes,

SYK IB team

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta