Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

28.02.2019
Ranskalainen vuodenaloitus

Vuoden alku SYKissa on ollut kovin ranskalainen. Ensin 8d sai vieraita Marseillen vierestä Les Pennes-Mirabeaun kaupungista. Seuraavalla viikolla 8c vastaanotti vaihtareita Rennesista. Lukiolaisten ranskalaisvaihtarit Ploërmelista saapuivat puolestaan heti helmikuun alussa. Kaikki ryhmät saivat nauttia talveniloista, sillä ohjelmassa oli pulkkailua, luistelua ja tietenkin saunomista ja avantouintia. Lisäksi 8d tutki Suomea ja Ranskaa vertaillen erilaisia teemoja kierrätyksestä kouluun ja muodista presidentteihin. Viikonlopuksi he esittelivät tuotoksensa koko ryhmälle. Ranskalaisnuorten lisäksi ranskalaisväriä toi tammikuun ajan Perpignanista kotoisin oleva opetusharjoittelija Aude, joka valmistuu tulevaisuudessa luokanopettajaksi.

27.02.2019
Luokat lavalla hurmasi jälleen

Luokat lavalla -tapahtumassa koettiin jälleen huikeita onnistumisen hetkiä. Sekä aamu- että iltapäivän konsertissa oli tunnelma katossa ja yhteisöllisyys käsin kosketeltavaa.

25.02.2019
Sari Tiitta aloitti SYK:n rehtorina

SYK:n uusi rehtori Sari Tiitta aloitti tehtävässään heti talviloman jälkeen. Aamu alkoi opettajien ja rehtorin rennolla tutustumishetkellä. "Työpäivä on alkanut oikein mukavasti. Opettajia oli kiva tavata – tunnelma oli heti lämmin ja avoin. Lisäksi olen keskustellut tänään teinikunnan edustajien kanssa ja huomenna aion tutustua kouluravintolaan", rehtori kertoi ensimmäisen päivän kuulumisia. Sykkiläiset toivottavat Sarin lämpimästi tervetulleeksi!

  •  

Lue Sofia Huiman (8c) haastattelu SYK:n uusi rehtori Sari Tiitta: ”Haluan oppia sykkiläiseksi” täältä.

15.02.2019
Ihanat vanhat

Lukion toisen vuoden opiskelijat tanssivat vanhat tanssit torstaina vanhemmille ja perjantaina koulun väelle. Yleisö sai taas ihastella kauniita pukuja ja hyvin harjoiteltuja tansseja. Vanhat tanssit siivittivät sykkiläiset ansaitulle talvilomalle.

14.02.2019
Penkkarien juhlintaa

Abit juhlivat viimeistä koulupäiväänsä riehakkaasti. Ohjelmassa oli abishow, tanssia, vierailuja oppitunneilla sekä tietysti perinteinen penkkariajelu.

Edellisenä iltana abit järjestivät opettajille perinteisen illallisen, jossa nautittiin laadukkaasta ohjelmasta, hyvästä ruuasta, kauniista kattauksesta ja tietysti mukavasta yhdessäolosta. Opettajat kiittävät abeja tunnelmallisesta illasta!

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta