Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

21.12.2018
Joulujuhlat

Sykkiläisten syyslukukausi huipentui joulujuhlaan, jossa nähtiin neljäs- ja kahdeksasluokkalaisten upea joulunäytelmä Tinasotilas sekä kolmosten ja abien iloiset tonttutanssit.
Rauhallista ja rentouttavaa lomaa!

20.12.2018
Joulukuu tutuksi

IB-lukiolaiset järjestivät joulukuisen CAS-päivän puitteissa mukavaa ohjelmaa kolmosluokkalaisille. Viuhkasuunnistuksessa tutustuttiin keskeisiin joulukuun päivämääriin ja tapahtumiin: Sibeliuksen syntymäpäivä, itsenäisyyspäivä, lucian päivä ja talvipäivänseisaus. Salasana 'JOULUPUKKI' paljastui viimeisellä jouluisella rastilla ja pian päästiinkin jakamaan pienet palkintopussukat pukin kontista! Kiitos niin isoille kuin pienillekin oppilaille (opettajia unohtamatta) hauskasta päivästä!

19.12.2018
Joulunäytelmän valmisteluja

Joulu lähestyy, joulunäytelmän fondi valmistuu. Kahdeksasluokkalaisten ja lukion ykkösten suurponnistus näyttää satumaisen hienolta!

18.12.2018
4D vierailulla upeassa Oodissa

4d- luokka vieraili uudessa Oodissa sekä Senaatintorilla Tuomaan markkinoilla.

17.12.2018
Vierailulla Eduskuntatalossa

SYK:n luokka 9A vieraili tiistaina 27.11.2018 Eduskuntatalossa. Meidät otti vastaan kokoomuksen kansanedustaja Raija Vahasalo yhdessä avustajansa Hanna Hyyryläisen kanssa. Lisäksi meille kertoi työstään entinen sykkiläinen, Kokoomuksen lainsäädäntösihteeri Otto Meri. Meri muisteli entistä kouluaan lämmöllä. Odotussalissa näimme puhemiehinä työskennelleiden presidenttien rintakuvia. Eduskuntatalon sisäportaat ovat sokkeloiset ja niissä kävellessä tuntuu kuin olisi joka kerroksessa samassa paikassa. Istuimme istuntosalissa parvella, jota ympäröi 14 pylvästä, aivan kuten eduskuntatalon julkisivussa. Parvella meille luennoi kansanedustaja Ben Zyskowicz, joka oli humoristisella tuulella. Opimme, että vasemmisto istuu puhemiehestä vasemmalla, ja oikeisto oikealla. Vierailu vahvisti osaamistamme seuraavan päivän kokeeseen.

Teksti: Max Nyberg 9A

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta