Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

30.11.2018
Menestystä koripalloturnauksessa

Helsingin koulujenvälisessä koripalloturnauksessa SYK voitti upeasti poikien sekä tyttöjen turnauksen. Pelit pelattiin Malmin palloiluhallilla.

26.11.2018
Musikaali Kultainen lippu

Kultainen lippu -musikaali sai ensi-iltansa torstaina 15.11. Viikkoa ennen ensi-iltaa yhdeksäsluokkalaiset ahkerasti työstivät musikaalia tsemppiviikolla. Tsemppiviikolla ysit olivat vain osalla oppitunneistaan ja loput olivat musikaalin parissa. Musikaali koottiin lopulliseen kuntoonsa näiden päivien aikana. Ennen tsemppiviikkoa musikaalikurssilaiset kokoontuivat kuitenkin joka viikko 2. jaksossa tekemään musikaalia.
Musikaalissa jokaisella oli oma tehtävänsä, oli lavastajia, puvustajia, näyttelijöitä, soittajia, tekniikkaa ja tanssijoita.
Musikaalia oli todella hauska tehdä ja oli kiva olla osa tätä koko projektia.
Monet ysit ovatkin sanoneet, että musikaalikurssi on ollut tähän mennessä hauskin kurssi.

Teksti: Meri Suonenlahti 9C

26.11.2018
Viikonloppu New Yorkissa

Seitsemän opiskelijaa SYK:n oman TED-Ed Clubin jäsenistä valittiin osallistujiksi TED-järjestön päämajassa New Yorkissa järjestettyyn viikonlopputapahtumaan. TED-Ed Weekendissä tutustuttiin saman kerhon jäseniin ympäri maailmaa, jaettiin omia tarinoita ja harjoiteltiin vaikuttamista sekä puhetaitoja. Osallistuneet sykkiläiset inspiroituivat lukuisista pidetyistä puheista, joiden aiheet vaihtelivat lahjakkuudesta kaverisuhteisiin ja runoudesta naisten asemaan Venäjällä. Päätapahtuman lisäksi reissulla käytiin tutustumassa pitkän historian omaavaan Columbian yliopistoon keskellä Manhattania ja samalla opiskelumahdollisuuksiin Yhdysvalloissa. Matkan kruunasi vierailu YK:n päärakennuksiin ja Suomen-edustustoon, jossa opiskelijat pääsivät kuulemaan maamme harjoittamasta YK-politiikasta ja keskustelemaan ulkosuhteista yleensä.

23.11.2018
Johanna Sinisalo abien vieraana

"Pohjaton uteliaisuus kaikkea, aivan kaikkea kohtaan on kirjailijan suurin inspiraation lähde", kertoi kirjailija Johanna Sinisalo abien haastattelussa. Tilaisuuden sujumisesta kantoivat vastuun Ruusa Tapper, Veera Alanko, Minerva Ciccarese, Valentin Jutila, Johannes Klockars ja Niko Tamminen, ja myös yleisö teki aktiivisesti kysymyksiä. Abit ovat lukeneet AI6-kurssilla Sinisalon tuotantoa, ja kirjailija olikin ilahtunut monipuolisista ja asiantuntevista havainnoista. "Älkää menkö lauman mukana, vaan muistakaa, että jokainen teistä voi omalta osaltaan vaikuttaa tulevaisuuteen", Sinisalo evästi sykkiläisiä.

21.11.2018
Lukiolaiset väittelivät

Lukion toisen vuoden opiskelijoiden väittelykilpailu tarjosi viihdyttävän ja kiinnostavan tapahtuman koulun kirjastossa. Kaikkiaan 12 opiskelijaa sai perusteltavakseen ajankohtaisia aiheita:
- Sukupuolineutraalia kasvatusta täytyy edistää.
- Suomessa on saatava palvelua suomeksi.
- Taidekasvatuksen asemaa pitäisi vahvistaa.

Finaaliväittelyyn selviytyivät Elena El Founti ja Peik Berg. Elena puolusti ja Peik vastusti aihetta Kulttuurinen omiminen on osa normaalia yhteisöjen välistä vuorovaikutusta. Lopulta kilpailun tuomarit Ina Raulo ja Leevi Kangas valitsivat Peik Bergin voittajaksi. Lämpimät onnittelut voittajalle ja kaikille väittelijöille! Kilpailu oli tasokas, ja myös yleisö loi innostavaa ilmapiiriä. Maijastina Tuominen ja Shams Salloum juonsivat tapahtuman hyväntuulisesti ja ammattitaitoisesti. Väittelykilpailu on osa äidinkielen ja kirjallisuuden neljättä kurssia.

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta