Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

31.10.2018
Studia Generalia

Meribiologi Julia Talvitie piti yläluokille herättelevän studia generalian merten roskaisuudesta ja mikromuovista. Luento päätti kiinnostavasti 7. luokkalaisten Itämeri-aiheisen monialaisen oppimiskokonaisuuden.

28.10.2018
Tervetuloa vanhempainiltaan!

Hyvät 9.-luokkalaisten vanhemmat,

peruskoulupohjaista jatko-opiskelua ja lukion ainevalintoja koskeva vanhempainilta pidetään tiistaina 30.10.2018 klo 18.00 koulun kirjastossa.

Kaikille yhteinen ohjelma rakentuu neljästä puheenvuorosta: Va. rehtori Jukka Niiranen kertoo päättöarvioinnista ja SYK:n lukion valintaperusteista. Opinto-ohjaaja Hannele Rubin selvittää yhteishakujärjestelmää ja toisen asteen eri koulutusvaihtoehtoja. Va vararehtori Marja Jegorenkov esittelee SYK:n lukion kielilinjoja ja IB-apulaisrehtori Minna Ankkuri IB-lukiota. Paikalla ovat myös yhdeksänsien luokkien luokanvalvojat.

Yhdeksäsluokkalainen on koulunkäyntinsä merkittävässä tienhaarassa. Tervetuloa tilaisuuteen, jonka uskomme helpottavan päätöksentekoa ja antavan arvokasta lisätietoa.

26.10.2018
3D vierailulla upeassa uudessa Amos Rexissä

3D pääsi tutustumaan uuden uutukaiseen Amos Rex -taidemuseoon. Käynti oli huikea hyppäys taiteen maailmaan, kokemus vailla vertaa. Oppilaiden omat väritystyöt heräsivät eloon, ja hahmot kipittelivät, mönkivät, kukkivat tai kukoistivat pitkin näyttelytilan seiniä. Yhteinen ajatus oli, ettei tämänkaltaista museokäyntiä ole aiemmin koettu. 3D suosittelee muillekin museovierailua!

21.10.2018
Arvoisat lukion aloittaneiden vanhemmat!

Lukiokäynnin alkaessa on kouluun tullut paljon uusia opiskelijoita. Peruskoulunsa SYK:ssa käyneillekin kyseessä on uusi kouluaste uusine tapoineen. Entisiä omia perusopetusluokkia ei enää ole ja opetusryhmien kokoonpanot vaihtelevat jaksosta toiseen siirryttäessä.

Kodin ja koulun yhteistyö on tärkeää myös lukioaikana. Teillä vanhemmilla on todennäköisesti monia lukiota koskevia kysymyksiä sekä mielenkiintoa tutustua muiden opiskelijoiden vanhempiin. Näistä syistä kutsumme teidät yhteiseen keskusteluiltaan torstaina 25.10.2018 klo 18.00.

Tilaisuus alkaa ensin rehtorin johdolla juhlasalissa ja jatkuu ryhmänohjaajien kanssa luokissa. Tilaisuus ei koske L18e (pre-IB) -ryhmää.

Toivomme runsasta osanottoa.

Tervetuloa!

12.10.2018
Syysmarkkinat

Syysmarkkinoilla nautittiin jälleen kerran huikeasta tunnelmasta. Kojut pullistelivat kaikkea ihanaa: oli popcornia, keittoa, lettuja, leivoksia ja vaikka mitä! Onnenpyörät pyörivät ja narunvedossa oli maittavia palkintoja. Hieno päivä!

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta