Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

27.09.2018
Työpajavierailuja

3d-luokan lukukauden ensimmäinen retki suuntautui Annantalon Kiviäkin kiinnostaa -työpajaan. Oppilaat saivat aimo annoksen kivitietoutta sanataideopettaja Tuulikki Toloselta. Työpajassa lapset pääsivät myös eläytymään laavan ja jähmettyneen kiven rooleihin, ja he pääsivät yhdessä suunnittelemaan kivelle kotia kuvataiteen keinoin. Opettavainen retki!

6b-luokka osallistui Annantalolla kirjailija ja kuvittaja Saku Heinäsen Mitä sä kuvittelet! -työpajaan. Luokka sai uusia inspiraatioita omien tarinoiden kirjoittamiseen.

26.09.2018
Koulujenväliset yleisurheilukilpailut

Koulujenvälisissä yleisurheilukilpailuissa vuorossa olivat 3.luokkalaiset, 4.luokkalaiset ja 5.luokkalaiset tytöt.

24.09.2018
Amici Naturaen ja Molluscan ruskavaellus Kilpisjärvellä ja Norjassa

Mallan kyynelissä Kilpisjärveä pitkin Malla-laivan kannella tai kajuutassa aloitimme matkanteon. Kolmen valtakunnan rajapyykillä oli ensimmäinen majapaikkamme. Illalla kävelimme Mallan luonnonpuistoon katselemaan auringon iloittelua tunturijättiläisten rinteillä. Yötaivas taas valaistui vihreistä ja punaisista revontulista.
Toisena vaelluspäivänä seurasimme Parastunturin haineväsiluettia kohti Norjan tunturiylänköä. Saana ja yhteydet ulkomaailmaan jäivät taaksemme. Tunturiluonto oli pukenut parasta ylleen vaihtaen lehtivihreän ruskan väreihin. Mitä värikirjosta jäi puuttumaan, se sateenkaarena levittäytyi taivasta ja Isomallaa vasten. Tunturijoen partaalla saimme maistaa raikasta vettä ja luonnonvoimia. Lepattavat kankaat piti kiiloin ja kivin kytkeä puuttomaan tunturimattoon.
Näistä vihreistä, punaisista, sinisistä ja oransseista kuplista kuoriuduimme taas uuteen aamuun ja kävelimme tutkimaan Indre Skjaerdalin kanjonia. Uima-altaissa oli valinnanvaraa: matalaa, syvää, kylmää ja jääkylmää. Luolissa pääsimme tekemään myös arkeologisia kaivauksia. Illaksi siirsimme leiriä lähemmäksi kotimaata Golddajavrin rantaan. Paistoimme lättyjä ja telttakunnat järjestivät ohjelmaa aina nuotion hiipumiseen asti.
Mallan kyyneleitä joimme, joskus niiltä sadetakein suojauduimme, välillä niissä uimme ja niitä pitkin taas palasimme ihmisten ilmoille jättikokemuksia rikkaampina.

teksti: Arto Nurmi

21.09.2018
Alumneja haastattelussa

Lukion puhekurssilaiset (ÄI7) ovat harjoitelleet vuorovaikutustaitoja Sykin alumnien kanssa. Kirjailija Selja Ahava vieraili koulussa ja kertoi haastattelussa kirjailijan työstään ja erityisesti siitä keskustelusta, joka heräsi hänen teoksestaan Ennen kuin mieheni katoaa. Koulutuspolitiikasta opiskelijat pääsivät puhumaan opetus- ja kulttuuriministeriössä ministerin erityisavustajan Daniel Sazonovin kanssa. Esillä olivat mm. toisen asteen maksuttomuus, oppivelvollisuusiän nosto, digitaaliset opetusmateriaalit, opetussuunnitelmauudistus ja englanninkielinen ylioppilastutkinto. Kannustavat tapaamiset jäävät lukiolaisten mieleen pitkäksi aikaa.

19.09.2018
Österreichischer Botschafter als Gast

Saksan lukijat saivat viime viikolla arvovaltaisen vieraan kun Suomessa toimiva Itävallan suurlähettiläs Maximilian Hennig vieraili koulussamme. Vierailuohjelmaan kuului suurlähettilään Iuento Itävallasta, joka oli suunnattu 9.-luokkien A-saksan lukijoille sekä lukion lyhyen saksan opiskelijoille. Mielenkiintoisen ja monipuolisen esityksen jälkeen suurlähettiläs antoi matkavinkkejä lukiolaisille tulevaa Wienin kielimatkaa varten sekä jakoi kuulijoille Itävalta-aiheiset kirjaset.

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta