Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

30.08.2018
Seitsemäsluokkalaiset rantaretkellä

7.-luokkalaiset retkeilivät Inkoossa elokuun alussa. Päivän aikana tutkittiin rannan ja meren kasvuolosuhteita, kerättiin eliönäytteitä ja nautittiin kauniista kesäpäivästä!

28.08.2018
Stanford sykkiläisen silmin

Vietin kesällä lähes kuukauden kesäkurssilla Stanfordin yliopistossa. Kurssilla opiskeltiin kansainväliseen talouteen ja politiikkaan liittyviä asioita maailmantalouden periaatteista ihmisoikeuksiin ja mediasta ilmastonmuutoksen torjuntaan. Kuulimme opettajamme ohella puheenvuoroja esimerkiksi Panama-paperien parissa työskennelleeltä journalisti Djorde Padejskilta sekä ”historian loppu” -käsitteen lanseeranneelta professori Francis Fukuyamalta. Kurssille osallistui ikäisiäni ympäri maailmaa Yhdysvalloista Singaporeen, Keniasta Brasiliaan ja Taiwanista Italiaan. Opiskelun lisäksi tutustuimme muun muassa Piilaakson ympäristöön ja San Franciscon ajanviettovalikoimaan. Päädyin mukaan viime kesänä samassa yliopistossa yrittäjyyttä opiskelleen koulumme abin Kia Uusitalon innoittamana. Stanfordin kesäkursseilla voikin opiskella hyvin monenlaisia aineita robotiikka, journalismi ja elokuvanteko mukaan lukien. Oma kokemukseni oli upea – sen takasivat kaiken oppimani lisäksi inspiroiva ympäristö ja uudet ystäväni ympäri maailmaa.

- Patrik Haverinen (L17b)

27.08.2018
Luontoretki Haltialan tilalle

Neloset vierailivat Haltialan tilalla. Retkellä tutustuttiin maatilan eläimiin ja kasveihin, sekä tutkittiin läheisen jokivarren luontoa

23.08.2018
Lukuklaani

Koulumme osallistuu Suomen Kulttuurirahaston ja Kopioston yhteiseen Lukuklaani-hankkeeseen. Koululle saapui mahtava Lukuklaani-kirjakokoelma, joka on tarkoitettu 3.-4.-luokkalaisille. Oppilaat ottivat kirjalahjoituksen ilolla vastaan.

22.08.2018
Gäste aus Landau – vieraita Landausta

8b:llä oli heti ensimmäisellä kouluviikolla vieraita Saksasta. Vieraiden kanssa tutustuttiin Helsinkiin, käytiin mm. Suomenlinnassa ja Heurekassa. Sääkin suosi vierailua!

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta