Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

30.11.2017
Kiinalainen show 3.-5.-luokkalaisten iloksi

Hunanin yliopiston kiinalaisen lääketieteen opiskelijat tulivat Pohjoismaiden kiertueellaan piipahtamaan myös SYKkiin, ja he toivat mukanaan upean esityksen. Show koostui useasta erilaisesta esityksestä; näimme valtavaa kehonhallintaa vaativaa taichitä, kuulimme kiinalaisen kansanlaulun sitralla soitettuna ja saimme ihastella nuorten taitureitten energistä ja taiturillista taistelua sekä akrobatiaa. Taustalla soiva kiinalainen musiikki ja kauniit, seinälle heijastetut kuvat ja esiintyjien upea liikekieli loivat esitykseen lähes maagisen tunnelman. Kiinalaisten vierailijoiden lisäksi paikalle olivat saapuneet Helsingin Yliopiston Konfutse Instituutin varajohtaja, amanuenssi ja kiinan kielen lehtorit. Kiitämme hienosta vierailusta!

29.11.2017
London calling…

Lontoon nyt neljättä kertaa järjestetty opintomatka on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Tällä kertaa tähän lukion toisen vuoden opiskelijoille suunnattuun matkaan osallistui 26 opiskelijaa. Oppilaat asuivat matkan ajan perhemajoituksessa Ealing Broadwayn alueella. Tällä kertaa ohjelmaan kuului workshop Shakespearen Globe-teatterissa, vierailu Houses of Parliamentissa, SKY Skills studio jossa oppilaat käsikirjoittivat, ohjasivat ja kuvasivat oman uutislähetyksensä, aamupäivä vapaaehtoisena kodittomien parissa työskentelevän Acton Homeless Concern -järjestön tiloissa, sekä London Scavanger Hunt. Viikko huipentui maailman suosituimman ja useita palkintoja kahmineen The Book of Mormon -musikaalin parissa West Endissä. Koulumme suositusten ja esimerkin ohjaamana myös muut suomalaiset koulut ovat löytämässä tämän European Academyn järjestämän monialaisen opintokokonaisuuden!

27.11.2017
Menestystä Ambassador’s Enterpreneurial Challenge -kilpailussa

Koulumme oppilaat osalistuivat aktiivisesti ja hyvällä menestyksellä Yhdysvaltojen suurlähetystön järjestäämään Ambassador’s Enterpreneurial Challenge -kilpailuun. Pääkaupunkiseudun semifinaliin pääsi SYK:sta kolme joukkuetta. Osallistuneita joukkueita oli alueella 122 kappaletta.

Peruskoulusta semifinaaliin ylsivät:
Helmiina Toivo, Meri Suonenlahti ja Alina Ramsahye (SOBE)
SOBE on Suomen opetuskäytäntöjä levittävä yritys. Yrityksellä on YouTube-kanava ja blogi.

Lukiosta semifinaaliin pääsivät:
Mairi Liukko, Jenni Jämsä ja Roosa Rautee (Indigenus)
Indigenus on sovellus, jonka avulla pystyy helposti näkemään tuotteen alkuperän ja tuotantoketjun. Sen avulla kuluttajat pystyvät tekemään ostopäätöksiään omien arvojensa perusteella. Tämän joukkueen kilpailu jatkuu vielä finaalissa.

Mariel Tähtivaara ja Jialin Ni (LCFAY)
Leadership Camp For All Youth on leiri, joka on suunnattu sellaisille nuorille, jotka haluavat parantaa johtamiskykyjään tulevaisuuden tarpeita varten. Leiri tukee myös vähemmistöryhmien edustajia ja parantaa heidän mahdollisuuksiaan päästä johtoasemiin kehittämällä itsevarmuutta, yhteistyötaitoja ja johtamistaitoja.

Kiitokset kaikille osallistuneille ja onnittelut semifinaaliin ja finaaliin yltäneille joukkueille!

22.11.2017
Terveiset Pietarista!

4. ja 6. luokan venäjänlukijat tekivät perinteisen opintomatkan Pietariin. Matkalla tutustuttiin mm. Eremitaasiin, Kunstkameraan, Kazanin tuomiokirkkoon sekä eläintieteelliseen museoon. Lisäksi vierailtiin koulussa nro 49, jossa askarreltiin venäläisiä nukkeja ja maatuskoita. Hauskinta oli monen oppilaan mielestä viihdekeskus, josta löytyi esimerkiksi jättiläistalo, optisten illusioiden museo, lasilabyrintti ja perhospuisto.

20.11.2017
Opintomatka Madridissa

Ryhmä lukion toisen vuoden espanjanopiskelijoita matkusti syysloman perjantaina Espanjan pääkaupunkiin Madridiin vaihto-oppilaiden luokse. Viikko Espanjassa oli onnistunut ja matkalta jäi vain hyvää sanottavaa sekä paljon mahtavia muistoja. Espanjalaisten vaihto-oppilaiden kanssa muodostui hyviä ystävyyssuhteita.

Viikon aikana vietettiin aikaa perheiden kanssa, tutustuttiin madridilaiseen ja toledolaiseen kouluun, katsottiin nähtävyyksiä, tehtiin ostoksia ja tietenkin syötiin hyvää ruokaa. Parhaiten mieleen jäivät soutaminen Retiro-puiston lammella, Madridiin tutustuminen espanjalaisten ystävien johdolla sekä yleisesti espanjalaisten arkipäivään osallistuminen ja kulttuuriin tutustuminen. Vastavierailua huhtikuussa odotetaan innolla!

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta