Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

27.10.2017
Vieraita Pietarista

Yhdeksännen luokan venäjänlukijoilla oli venäläisiä vaihto-oppilaita ennen syyslomaa. Sateisesta säästä huolimatta tunnelma oli lämmin ja teetä juotiin paljon.
Saapumispäivänä katsoimme kirjastossa oppilaiden venäjäksi tekemän elokuvan, jossa he esittelivät Helsingin nähtävyyksiä. Ystävyyskoulumme rehtorit kehuivat oppilaiden venäjän kielen taitoja.
Keskiviikkona pääsimme tutustumaan oppilaiden esittelemiin paikkoihin venäjänkielisellä turistikierroksella. Reitti kiersi seuraavat paikat: Sibelius-monumentti, Temppeliaukion kirkko, Löyly,  Katajanokan vankila, jäänmurtajat, Senaatintori ja Maailmanpyörä. Matkalla pysähdyimme juomaan teetä ja syömään korvapuustit Kaivopuiston Mattolaiturilla.
Torstaina kävimme oppituntien jälkeen Heurekassa, joka oli monelle elämys. Makujen maailma -työpajassa opimme, miten eri aistit vaikuttavat ruuan makuun. Paras muisto monen oppilaan mielestä oli torstai-illan Linnanmäen valokarnevaali ja ilotulitus.
Tervetuloa uudestaan!

26.10.2017
Joutsenretki Hankoon

Luontokerhojen Hankoniemen retkellä nautittiin joutsenista, aurinkoisesta syyssäästä ja hyvistä eväistä.

25.10.2017
Syysretkellä

Luontokerho Amici Naturae nautti syksyisestä luonnosta karpaloretkellä Torronsuolla Tammelassa.

16.10.2017
Tervetuloa L17-tason vanhempainiltaan!

Arvoisat lukion aloittaneiden vanhemmat!

Lukionkäynnin alkaessa on kouluun tullut paljon uusia opiskelijoita. Peruskoulunsa SYK:ssa käyneillekin kyseessä on uusi kouluaste uusine tapoineen. Entisiä omia perusopetusluokkia ei enää ole ja opetusryhmien kokoonpanot vaihtelevat jaksosta toiseen siirryttäessä.

Kodin ja koulun yhteistyö on tärkeää myös lukioaikana. Teillä vanhemmilla on todennäköisesti monia lukiota / IB-linjaa koskevia kysymyksiä sekä mielenkiintoa tutustua muiden opiskelijoiden vanhempiin.

Näistä syistä kutsumme teidät yhteiseen keskusteluiltaan tiistaina 24.10.2017 klo 18.00. Tilaisuus alkaa ensin rehtorin johdolla juhlasalissa ja jatkuu ryhmänohjaajien kanssa luokissa. Pre-IB ryhmän (L17e) vanhemmat kokoontuvat koulun kirjastossa jo klo 17.30.

Toivomme runsasta osanottoa.

Tervetuloa!

rehtori Jukka Tanska, lukion apulaisrehtori Marja Jegorenkov, opinto-ohjaaja Hannele Rubin

12.10.2017
Seikkailuilta

Kolmasluokkalaiset seikkailivat ympäri koulutaloa seitsemäsluokkalaisten järjestämässä seikkailuillassa. Illan teemana oli viidakko. Huikea ilta päättyi hienoon ilotulitukseen.

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta