Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

27.09.2017
Sykkiläiset valmistautuvat Hydro Dynamics -kisaan

Kuudes- ja kahdeksasluokkalaiset aloittivat FLL-kisaan valmistautumisen viime viikonloppuna 23.–24.9. Vantaalla järjestetyn suuren LEGO-rakentamistapahtuman yhteydessä pidetyssä kaksipäiväisessä robottirakentamisen työpajassa.
 
Joukkueiden robottirakentajat ja -ohjelmoijat saivat hyvää opastusta muun muassa modulaaristen robottien rakentamisesta ja kokeilivat robottiensa toimintoja kauden kisatehtävien ratkomisessa.
 
Kouluttajina työpajassa olivat Pekka Pihola Robotiikka- ja tiedekasvatusyhdistyksestä
sekä Sykin teknisen työn opettajat Janne Pantsar ja Tuomo Einiö.
 
Mukana oli kaikkiaan yli kaksikymmentä innokasta tulevaa kisailijaa Sykistä ja Rekolan koulusta.
 
Koulussa kisavalmistelut jatkuvat kakkosjaksossa alkavalla valinnaiskurssilla ja viidesluokkalaiset aloittavat niin ikään tehtävien tekemisen hieman myöhemmin syksyllä. Joukkueilla on tähtäimessä osallistuminen ja hyvä menestyminen ensi helmikuussa Sykissä pidettävissä aluemestaruuskilpailuissa, pääsy suomenmestaruuskisoihin – ja kenties vielä pitemmälle.
 
Lue lisää Hydro Dynamics –kisateemasta https://www.first-lego-league.org/en/2017/hydrodynamics.html

27.09.2017
Koko koulun poistumisharjoitus

Koko koulun poistumisharjoitus sujui hyvin. Kaksi kertaa vuodessa on hyvä kerrata hätäpoistumistiet, kokoontumispaikat sekä miksi hätätilanteessa pitää sulkea ikkunat ja ovet sekä kännykät koulurakennuksesta poistuttaessa.

26.09.2017
Onnea Sprachdiplomin suorittajille!

Suuri joukko saksan opiskelijoita kokoontui jälleen tänäkin syksynä Saksan suurlähetystöön vastaanottamaan Sprachdiplomeja. Herkullisten tarjoilujen lisäksi paikalla olleet saivat nauttia Kuisma Sippolan (L16d) taidokkaasta pianoesityksestä. Kiitos Kuisma!

24.09.2017
Luontokerhot syysretkellä Huittisissa

Amici Naturae ja Mollusca retkeilivät Puurijärven Isosuon kansallispuistossa Huittisissa. Mukana myös pari tuhatta kurkea!

19.09.2017
Pirteitä pihamaalauksia

Valinnaisen taiteen yhdeksännen luokan oppilaat suunnittelivat ja maalasivat liikkumaan innostavia värikkäitä pelejä, luovia asfalttimaalauksia koulun pienten puoleiselle piha-alueelle.

Koulun asfaltti sai vielä lisää väriä, kun IB1-ryhmän lukiolaiset maalasivat oppilaiden iloksi erilaisia toiminnallisia pihamaalauksia. Projekti oli osa IB-lukion CAS-ohjelmaa, jonka tarkoituksena on saada opiskelijat tekemään mm. vapaaehtoistyötä. Pienemmille -ja miksei myös vanhemmillekin- oppilaille pihalta löytyy nyt kompassi, iloinen juoksurata, hauska aakkospeli ja värikäs Pascalin kolmio.

Maalaukset muuntuvat moneksi, antavat mahdollisuuksia uusille liikkumisen tavoille ja omien peli- ja leikki-ideoiden keksimiselle. Värikkäitä välitunteja!

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta