Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

30.04.2017
Linturetki Hankoniemelle

Molluscan ja Amici Naturaen jokakeväisellä linturetkellä ihailtiin Hankoniemen upeita merimaisemia ja harjoiteltiin lajien tunnistamista. Vilkkain keskustelu syntyi kuitenkin kallioilla lämmittelevistä kyykäärmeistä ja sisiliskoista. Sää suosi retkeläisiä.

28.04.2017
Viidesluokkalaiset Heurekassa

Koulumme viidesluokkalaiset vierailivat Heurekassa. Ohjelmaan kuuluivat muun muassa Body Worlds Animal Inside Out -näyttelyyn tutustuminen ja Planetaariossa Panda-elokuvan katsominen. Päivä oli kaikkien mielestä mielenkiintoinen!

27.04.2017
Räpeistä ja riimeistä äänestettiin suosikit

Koko koulu sai äänestää kierrätysviikolla tehtyjä riimejä ja räppejä. Aamunavauksessa palkittiin 4c:n Fannin, Petran ja Saran räppi sekä 4d:n Minean ja Elsan riimi. Onnea tytöt!

26.04.2017
Lentopallojoukkueelle hopeaa

Lukion lentopallojoukkue taisteli hopeaa Helsingin koulujenvälisissä kilpailuissa. Välierissä kaatuivat urheilulukiot PHYK ja Märsky. Onnea!

24.04.2017
Siina Anttonen voitti Pikku-Finlandian

Akateemisessa kirjakaupassa juhlittiin Kirjan ja ruusun päivänä Pikku-Finlandian voittajaa, Sykin abiturienttia Siina Anttosta. Kilpailuessee Samat haavat käsittelee Sofi Oksasen romaania Stalinin lehmät (2003). Kirjoittaja tutkii esseessään totalitarismin vaikutuksia perheen naisten elämään useassa sukupolvessa. Ylisukupolvisten traumojen siirtymisen teema tulee näkyville mm. syömishäiriöinä ja oman seksuaalisuuden kieltämisenä.

  •  

Raati luonnehti voittajan tekstiä: ”Siina Anttosen essee on mieleen jäävä, aidosti kiinnostava essee, jossa kirjan esittely, tematiikka ja omakohtaisuus nivoutuvat toisiinsa. Omakohtaisuus, joka tulee varsin vaikuttavana osana mukaan teoksen käsittelyn rinnalle, ei vaikuta päälle liimatulta. Teoksen kautta käsitellään moni-identiteettistä suomalaisuutta - aihetta, joka on varsin ajankohtainen ja tärkeä.”

  •  

Viiden finalistin joukossa olivat SYK:n lukiosta myös Niina Myllyniemi ja Eeva Tolonen. Onnittelut kaikille!

  •  

Lukiolaisten Pikku-Finlandia-esseekilpailun järjestävät Äidinkielen opettajain liitto ja Suomen Kirjasäätiö. Raadin muodostivat opetusneuvos Minna Harmanen, yliopistonlehtori Anna Hollsten, lehtori Sari Hyytiäinen, kirjailija Karo Hämäläinen, lehtori Ulla Koivukangas ja kirjailija Jyrki Vainonen.

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta