Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

31.01.2017
Urheilupäivänä koettiin liikunnan iloa

Perusopetuksen urheilupäivänä reippailtiin leudossa ja tuhruisessa talvisäässä. Alaluokan oppilaat luistelivat Käpylässä ja Oulunkylässä, ja yläluokan oppilaat hiihtivät, laskettelivat, pulkkailivat ja retkeilivät Vihdissä ja Peuramaalla. Hauskaa oli!

31.01.2017
Valinnaisainetorilla

Seitsemäsluokkalaiset pohtivat ensi vuoden valinnaisaineitaan valinnaisainetorilla. Oppilaiden – ja vanhempien mielestä kivoja vaihtoehtoja on liian paljon.

29.01.2017
8d:llä ranskalaisia vieraita Rennesistä

8d-luokalla oli leirikouluvieraita Rennesistä 12. - 20.tammikuuta. Nuoret viettivät unohtumattoman viikon yhdessä. Ohjelmassa oli pulkkailua, luistelua ja mukavaa yhdessäoloa. Ranskalaiset vierailivat mm. Suomenlinnassa ja Artekin designmuseossa sekä yhdessä suomalaisten kanssa Teatterimuseossa. Viikko oli kaikin puolin onnistunut ja odotamme jo innolla Ranskan matkaamme toukokuussa!

29.01.2017
Vierailu Anna-lehden toimitukseen

Vierailimme SYK:n toimittajakoulun kanssa Anna-lehden toimituksessa Pasilassa. Pääsimme tutustumaan lehden suunnitteluun ja toteutukseen paikan päällä. Paikalle päästyämme menimme toimituksen kahvioon, jonne tuli Koululaisen päätoimittaja kertomaan meille Koululainen-lehdestä. Saimme uusimmat Koululaiset ja täytimme lehden arviointilomakkeen nopean lehden silmäilyn perusteella.

  •  

Anna-lehden toimituspäällikkö Tyyne Pennanen tuli kertomaan meille lehden teosta, mistä ideoita juttuihin saadaan, kuinka kauan juttujen kirjoittamisessa ja työstämisessä kestää, sekä mitkä asiat ovat otettava huomioon jutun kirjoittamisessa. Tyyne kertoi, että toimittaja ei saa ikinä kirjoittaa juttuihinsa mitään sellaista, mistä ei ole sata prosenttisesti varma, onko se totta.

  •  

Pääsimme myös kierrokselle toimituksen tiloihin. Menimme alimpaan kerrokseen, jossa pääsimme kurkistamaan lehden rekvisiittavarastoon. Siellä säilytetään kuvauksissa pyöriä, joita oli käytetty lehden asukuvien ottamisessa, huonekaluja sekä kuvauksia varten rakennettuja lavasteita. Alakerrassa rakennettiin myös uusia lavasteita.
Lisäksi tutustuimme lehden kuvausstudioon, jossa oli viimeksi otettu muun muassa kuvia lehden ruokaohjeeseen ja kanteen. Studiossa oli itse valokuvaaja paikalla, ja hän innostuikin kertomaan meille kuvien ottamisesta ja esitteli meille ottamiaan kuvia. Hän kertoi minkälaista on työskennellä valokuvaajana ja kuvata eri-ikäisiä ihmisiä, ruokaa, vaatteita, autoja, vauvoja ja oikeastaan ihan mitä vaan. Studiossa oltiin virittelemässä valoja ja kameroita seuraavia kuvauksia varten. Kuvaaja kertoi, että kuvien ottamisessa kestää useita tunteja, mukaan lukien maskeeraus ja valojen säädöt.

  •  

Oli mielenkiintoista nähdä, minkälaista lehden toimituksessa on. Meillä oli ilo saada vierailla lehden toimituksessa ja oppia paljon uutta lehden teosta sekä valokuvauksesta, ja oli mahtavaa, että meille tarjoutui erinomainen mahdollisuus siihen.

  •  

Teksti: Elsa Aronniemi

25.01.2017
Kansanedustajat kouluvierailulla

Kansanedustajat Nasima Razmyar (SDP) ja Wille Rydman (Kokoomus) vierailivat SYK:ssa. Vierailu oli osa Eduskunnan itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Juhlasalissa järjestetyn keskustelutilaisuuden juontajina toimivat lukion opiskelijat Juuso Rantanen ja Anna Tuuri. Mielenkiintoisen ja korkeatasoisen keskustelun aiheina olivat kotimaan ja Euroopan politiikan sekä talouden kysymykset. Nuoret kokivat erityisen kiinnostaviksi aiheiksi suomalaisen hyvinvointivaltion tulevaisuuden ja maahanmuuttokysymyksen. Yleisössä oli SYK:n lukiolaisia, IB-lukiolaisia ja yhdeksäsluokkalaisia.

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta