Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

30.11.2016
Robottialustat valmistuvat Verstaalla

Viidesluokkalaisten robottipelin alustat ovat valmistuneet Verstaalla, ja seuraavaksi SYK:n joukkueet alkavat ratkaista robottipelin tehtäviä.

  •  

FLL eli FIRST® LEGO® League on maailmanlaajuinen opetusta tukeva ohjelma, jossa arvioidaan kaikkien suoritukset samoilla kriteereillä maasta ja mantereesta riippumatta. Viidensien luokkien opettajat ovat ottaneet FLL:n Animal Allies -haasteen vastaan ja ryhtyvät luokkiensa kanssa ratkomaan projektityöhön liittyviä ongelmia ja valmistelemaan esityksiä. Koulumme joukkueet osallistuvat ensin tammikuussa järjestettävään aluekilpailuun, ja myöhemmin keväällä pidettävään valtakunnalliseen kilpailuun.  Tsemppiä viidesluokkalaiset! Lisätietoja: http://www.first-lego-league.org/en/2016.htm lhttp://www.fllsuomi.org

 

25.11.2016
Adventin aika alkaa

Sykkiläiset hiljentyivät kuuntelemaan adventtihartautta. Huopalahden seurakunnan pastori Anne-Maria Ranta-aho ja oppilaat puhuivat joulunodotuksesta, ja Sykkiikuoro lauloi kauniisti adventtilauluja.

24.11.2016
Ich geh mit meiner Laterne

Kolmansien luokkien saksanlukijat tutustuivat keskieurooppalaiseen Martinpäivän perinteeseen. Oppilaat kiersivat itse askarreltujen lyhtyjen kanssa koulun käytävillä laulaen Martinpäivän laulua. Kulkue päättyi omaan luokkaan, jossa odotti pulla- ja mehutarjoilu. Herkkujen ääressä hiljennyttiin tutustumaan tarkemmin Pyhän Martin legendaan ja juhlaperinteisiin Saksassa.

23.11.2016
Kirmo Liukko väittelykilpailun voittajaksi

Kirmo Liukko L15a voitti lukion toisen luokan perinteisen väittelykilpailun. Tänä vuonna väittely oli kaikin puolin todella tasokasta: väittelijät olivat tehneet hyvää pohjatyötä ja keskustelivat asiallisesti ja vakuuttavasti.

 

Finaaliväittelyn aiheena oli kysymys siitä, onko Suomen mediassa seurattu liikaa USA:n presidentinvaaleja. Muissa väittelyissä puhuttiin mm. keskuspuiston uudelleenkaavoituksesta ja koulujen digiloikasta.

22.11.2016
On compte ! Lass uns zählen! Посчитаем!

Kaikki kolmasluokkalaiset osallistuivat toisen kerran yhteiseen kielitapahtumaan. Tällä kertaa aiheena olivat numerot, ja oppilaat oppivat laskemaan yhdestä kymmeneen ranskaksi, saksaksi ja venäjäksi. Samalla pohdittiin, mikä lukusanoja yhdistää ja erottaa ja miksi jotkut kielet muistuttavat toisiaan ja toiset ovat aivan erilaisia, kirjaimia myöten.

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta