Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

31.10.2016
Cernin tiedeleirikoulu

Ryhmä lukiolaisia vieraili lokakuun alussa hiukkasfysiikan tutkimuksen keskuksessa Cernissä Geneven lähellä. Kolmipäiväinen ohjelma Cernissä sisälsi mm. luentoja, vierailuja ja ohjattua askartelua sumukammion rakentamisen merkeissä.

Genevessä kävimme yhdessä myös YK:n paikallisessa toimipisteessä. Retkipäivänä ajelimme bussilla tutustumaan Chillonin linnaan, Montreuxin kaupunkiin ja Lausannen Olympiamuseoon. Matkasta jäi monta hyvää muistoa ja uutta tuttua sekä paljon mielenkiintoista tietoa.

Mukana oli opiskelijoita kolmesta lukiosta: Helsingin Suomalaisen yhteiskoulun lukiosta, Hyvinkään yhteiskoulun lukiosta ja Järvenpään lukiosta.

28.10.2016
SYK:n toimittajakoulu raportoi: Seikkailuilta

Seitsemäsluokkalaiset järjestivät jälleen kerran seikkailuillan kolmasluokkalaisille. Ohjelmassa oli muun muassa noidan kiinniottoa, murhamysteerin ratkomista sekä pelejä ja leikkejä.

Ennen seikkailun alkua tarkkailen tilannetta ala-aulan nurkasta. Näin mitä erilaisimpia rooliasuja, jotka kaikki olivat varsin omaperäisiä. Seitsemäsluokkalaiset tervehtivät saapuvia kolmosluokkalaisia, jotka suorastaan kihisevät innosta ja jännityksestä. Kun kaikki ovat saapuvilla, suuntaamme juhla-aulaan kuulemaan ohjeistusta. Kipaisin kolmanteen kerrokseen ja näpsäisen pari kuvaa. Palaan alas ja istahdan takariviin ja otan pari kuvaa. Ohjeistuksen jälkeen lähden parini Maijan kanssa erään ryhmän mukaan.
Seikkailemme illan aikana mitä erilaisimmilla pisteillä, joilta kaikilta yritän saada kuvia, mutta suurimmalla osalla pisteistä on niin hämärää, etten saa kunnon kuvia edes salaman kanssa.
Ilta huipentuu upeaan ilotulitukseen. Hieman ennen ilotulituksen alkua haastattelen erästä seitsemäsluokkalaista, ja parini Maija haastattelee kolmasluokkalaista.
Haastattelut voit lukea alta.

Kolmasluokkalaisen haastattelu:

1. Onko täällä(seikkailuillassa) ollut kivaa?
-Joo.

2. Mikä oli kivoin piste?
-Tonttupiste.

3. Mikä oli illan teema ja piditkö siitä?
-Illan teema oli fantasia. Tykkäsin.

4. Oliko teemaan hankala keksiä asu?
-Vähän hankala.

Seiskaluokkalaisen haastattelu:
Haastateltava: Stephanie

1. Onko tämän illan toteuttaminen ollut hauskaa ja miksi?
-On. Tosi kivaa. Oli kiva miettiä, mistä kolmoset tykkäisivät.

2. Onko tämä yhtään saman tyyppinen kuin oma seikkailuiltasi kolmosella?
-Tulin kouluun vasta viidennelle.

3. Mikä oli toteutuksen hauskin osuus?
- Asujen hankinta ja pisteiden koristeleminen.

4. Minkä vinkin annat tuleville seiskoille seikkailuiltaan?
-Ajatelkaa kolmosten näkökulmasta. Pisteet eivät saa olla esimerkiksi liian pelottavia.

5. Mitä tekisit toisin?
-Järjestäisin enemmän tekemistä.

 

Toimittaja: Lilja

25.10.2016
Хорошо! Harasoo!

3c:n venäjänlukijat vierailivat Harasoo!-kulttuuritapahtumassa Kanneltalossa. Oppilaat pääsivät seuraamaan venäjänkielistä esitystä Katto-Kassisesta. Astrid Lindgrenin tarina on Venäjällä yhtä tunnettu kuin Pohjoismaissakin. Monia tuttuja sanoja löytyi esityksestä!

24.10.2016
Tervetuloa L16-tason vanhempainiltaan!

Tervetuloa lukion tänä syksynä aloittaneiden vanhempainiltaan.


Kodin ja koulun yhteistyö on tärkeää myös lukioaikana. Teillä vanhemmilla on todennäköisesti monia lukiota / IB-linjaa koskevia kysymyksiä sekä mielenkiintoa tutustua muiden opiskelijoiden vanhempiin. Näistä syistä kutsumme teidät yhteiseen keskusteluiltaan ennakkotiedosta poiketen tiistaina 25.10.2016 klo 18.30. HUOM! L16e (pre-IB) vanhemmat kokoontuvat kirjastossa jo klo 17.30!


Tilaisuus alkaa ensin rehtorin johdolla juhlasalissa ja jatkuu ryhmänohjaajien kanssa luokissa.


Toivomme runsasta osanottoa.


Tervetuloa!

14.10.2016
Talouspäällikön toimi
  • Haemme kokenutta taloushallinnon osaajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.1.2017 alkaen tai sopimuksen mukaan. Talouspäällikön tehtäviin kuuluu mm. kirjanpito, konsernitilinpäätös (Säätiö ja Osakeyhtiö), palkanlaskenta ja erilaiset työnantajan taloushallintoon liittyvät tehtävät kuten raportit, tilastot ja selvitykset sekä yhteyshenkilötehtävät. Käytössämme ovat Visma Econet -taloushallinnon ohjelmat sekä Microsoft Office -ohjelmistot. Koulun osoite: Isonnevantie 8, 00320 Helsinki, kotisivut www.syk.fi
  •  
  • Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun rehtorille osoitettujen hakemuksien tulee olla perillä torstaina 27.10.2016 klo 16.00. Palkkaus on alan TES:n mukainen, myös oman palkkatoivomuksen voi esittää. Hakemukset pyydetään toimittamaan kelpoisuuden ja työkokemuksen osoittavine liitteineen sähköpostilla jukka.tanska[at]syk.fi
  •  
  • Tehtävään valitun henkilön on esitettävä rikosrekisteriote. Tiedustelut rehtori Jukka Tanska, 040 515 0095, jukka.tanska[at]syk.fi tai vararehtori Jukka Niiranen, 041 533 5164, jukka.niiranen[at]syk.fi
  •  

Hakuilmoitus

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta