Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

30.11.2015
Avaruussääkurssi Nagoyassa Japanissa
  • Avaruussääkurssilaiset lukiosta viettivät Nagoyassa Japanissa tiedeleiriviikkoa 23.–29.11.2015. Mukana oli opiskelijoita ja fysiikan opettajia kolmesta lukiosta: Kaurialan lukiosta Hämeenlinnasta, Järvenpään lukiosta ja Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun lukiosta.
  •  
  • Aloitimme leirikouluviikon potemalla aikaeroa Nagoyan tiedemuseossa. Seuraavana aamupäivänä opiskelijat pitivät ryhmissä omat posteriesitelmänsä yliopistolla, vastasivat kysymyksiin ja saivat palautetta japanilaisilta ja suomalaisilta kuulijoilta. Viikon aikana kuulimme useita luentoja ISEEn tutkijoilta ja vierailimme tutka-antennikentällä Shigarakissa (ISEE, Institute for Space-Earth Environmental Research). Oman mittauksemme Tromssan ja Huippuvuorten EISCAT-tutkilla veti asiantuntijamme Esa Turunen, joka antoi opiskelijoille visaisia tehtäviä selvitettäväksi tutkamittauksen aikana ja piti myös yhden luennon. Yliopiston kampusalueeseen tutustuimme opastetulla kävelyretkellä ja riisikakkuja valmistimme paikallisten lukiolaisten kanssa. Tutkaretkellä askartelimme myös spektroskooppeja, teimme kokeita ilmakehän väreistä sekä pääsimme muotoilemaan savea, sillä Shigarakin alue on kuuluisa keramiikastaan. Lauantain vapaapäivänä monet suuntasivat Nagoyan linnaan.
  •  
  • Asuimme viikon ryokanissa, joka on perinteinen japanilainen majatalo, jossa nukutaan tatamilla patjan päällä ja kylvetään lämminvesialtaissa. Viikon aikana perehdyimme myös japanilaiseen arkiruokaan ryokanin aamiaisella ja yliopiston opiskelijaruokalassa, ja opettelimme riisumaan kengät heti ryokanin ovella ja kulkemaan sisällä sukkasillaan tai tohveleilla.
  •  
  • Leirikoulu sujui hienosti ja kaikki palasivat tyytyväisinä Suomeen. Koulustamme mukana olivat abit Emma Lankinen, Viola Inkinen ja Veera Sairanen; toisen vuoden opiskelijat Matias Maunula, Andreas Mathlin, Paul Romanowski ja Julia Peltopuro; ensimmäisen vuoden opiskelijat Annastiina Ahola ja Meri Kankkunen sekä fysiikan opettaja Ursula Ahvenisto.
28.11.2015
Venäjänlukijat Pietarissa

4ab:n ja 6ab:n venäjänlukijat matkustivat Allegrolla Pietariin. Matkalla syötiin paljon blinejä, käytiin venäläisessä koulussa, Eremitaasissa ja muissa museoissa. Hauskinta oli monen oppilaan mielestä viihdekeskus, josta löytyi jättiläistalo, optisten illuusioiden museo, lasilabyrintti, eläintarha ja perhospuisto.

27.11.2015
Sykkiläiset hiljentyivät adventtihartauteen

Sykkiläiset hiljentyivät kuuntelemaan adventtihartautta, jossa Huopalahden seurakunnan pastori Anne-Maria Ranta-aho puhui joulunodotuksesta ja Sykkiikuoro lauloi kauniisti adventtilauluja.

26.11.2015
Graffiteja kuvaamassa

Keittokirjakurssilaiset kävivät kuvaamassa graffiteja ja Myyrmäen aseman seinämaalauksia keittokirjansa taustoiksi. Kirjan teema on katuruoka eri vuodenaikoina.

22.11.2015
Elämän historiaa

5b tutustui oppaan johdolla Elämän historia -näyttelyyn Luonnontieteellisessä museossa. Ihmeteltävää ja kysyttävää riitti!

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta