Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

30.09.2015
Tervetuloa abinäytelmään!

Abinäytelmä "Suhteita" on commedia dell'arte -tyylinen, Molièren hengessä tehty hyvän mielen hupaelma. Avoimet yleisöesitykset ovat to 1.10. ja pe 2.10. klo 19. Liput 6€ ja 3€. Näytös kestää noin 45 minuuttia. Tervetuloa!

29.09.2015
Kuudesluokkalaisia mukana Jannen salaisuus -oopperassa

6a ja 6c harjoittelevat Olli Kortekankaan säveltämää ja Minna Lindgrenin kirjoittamaa koululaisoopperaa Jannen salaisuus, joka kertoo kansallissäveltäjä Jean Sibeliuksesta. Keskiviikkona oli ensimmäinen näyttämöharjoitus koululla. Ooppera esitetään Kansallisoopperan Alminsalissa 3. marraskuuta klo 14.30 SYK:n oppilaille ja klo 18.00 yleisölle. Kuudesluokkalaisia opastamassa oopperan maailmaan olivat kansallisoopperasta; ohjaaja Juulia Tapola, kuoronjohtaja Anna Nora ja pianisti Ilmari Räikkönen sekä syk-abi, viulisti, Ada Sallinen. Marraskuussa mukaan liittyvät oopperan solistit Ann-Marie Heino, Aki Alamikkotervo ja Hannu Forsberg. Lippuja saa ostaa luokan oppilailta.

27.09.2015
Finnish B:n opiskelijat metsässä

Finnish B:n opiskelijat retkeilivät Maunulan luontopolulla ja valokuvasivat metsän yksityiskohtia kotisivuprojektiaan varten. Samalla tuli opeteltua suomalaista luontosanastoa ja syötyä perinteisiä suomalaisia retkieväitä: Fazerin suklaata ja karjalanpiirakoita!

24.09.2015
Vieraita Pietarista

9ab:n venäjänlukijat saivat vieraita ystävyyskoulustamme Pietarista. Venäläiset nuoret majoittuivat sykkiläisten perheisiin kolmeksi päiväksi. Aamupäivisin oltiin eri oppitunneilla ja iltapäivisin retkeiltiin: tutustuttiin venäläiseen Helsinkiin ja vierailtiin Suomenlinnassa. Iltaisin perheet järjestivät ohjelmaa vaihtareille ja yhteistä aikaa vietettiin mm. jääkiekko-ottelussa ja keilaten. Vaihdon aikana suomalaisilla oppilailla oli mahdollisuus käyttää kielitaitoaan ja tutustua paremmin venäläiseen pariinsa, jonka luona vierailtiin keväällä Pietarissa.

23.09.2015
Saksan kielisuihku

3a:n saksanlukijat saivat kielisuihkutuksen, kun SYK-alumni, Goethe-instituutin projektisuunnittelija Marja Lahdenranta vieraili oppitunnilla. Ohjelmassa oli leikkiä, laulua, askartelua pupukäsinukke Hans Hasen kanssa - und alles auf Deutsch natürlich!

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta