Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

30.04.2015
Luontokerhot kevätretkellä

Molluscan ja Amici Naturaen perinteisellä Hankoniemen kevätretkellä ihailtiin heräävää luontoa. Sää suosi, ja kerholaiset tunnistivat paljon lintuja. Bongatuiksi tulivat muun muassa ristisorsa, härkälintu, merihanhi, kurkia, merikotka, harmaahaikara, nokikana, punajalkaviklo, meriharakka ja töyhtöhyyppä.

28.04.2015
Terveiset Pietarista!

8ab:n venäjänlukijat tekivät matkan keväiseen Pietariin. Vaihdon ohjelmaan kuului mm. opiskelua venäläisessä koulussa sekä kulttuuriretkiä. Yksi matkan kohokohdista oli 1800-luvun tanssiaiset Jelaginin palatsissa. Ennen tanssiaisia oppilaat tutustuivat oppaan johdolla palatsiin ja sen historiaan. Matkan ajan oppilaat asuivat venäläisissä perheissä. Opintomatka oli erittäin onnistunut ja innosti jatkamaan venäjän kielen ja kulttuurin opintoja.

28.04.2015
Uskontojen maailma -näyttelyssä

Seitsemänsien luokkien uskonnon lukijat tekivät opintoretken Uskontojen maailma -näyttelyyn Kansallismuseoon, jossa oli nähtävillä eri maailmanuskontoihin liittyvää esineistöä. Näyttely koostui useammasta eri teemaosastosta, kuten esimerkiksi uskonnolliset juhlat, rituaalit, pyhiinvaellukset ja pukeutuminen. Oppilailla riittikin näyttelyssä paljon ihmeteltävää aina taolaisesta kotialttarista muslimien pyhiinvaelluskohde Mekan mukaan nimettyyn Mecca-Cola-pulloon. Retki oli osa 7. luokan maailmanuskontokurssia.

28.04.2015
Lukuviikko huipentui kirjan ja ruusun päivän juhlaan

Lukuviikon kohokohtaan, kirjan ja ruusun päivän juhlaan osallistuivat 3.–6.-luokkalaiset. Tänä vuonna lukudiplomi ojennettiin 146 oppilaalle. Diplomin saadakseen oppilaat ovat lukeneet kymmenen kirjaa ja tehneet jokaisesta tehtävän sekä katsoneet kaksi elokuvaa. Onnistuneimmat työt palkittiin kirjapalkinnoilla ja 3. ja 4. diplomin saaneet elokuvalipulla. Lehtori Katariina Knuutinen toteaa Äidinkielen opettajain liiton lehdessä näin: "Lukemisen merkitystä ei voi liioitella; lukemalla oppii kirjoittamaan, ajattelemaan ja ymmärtämään." Lukuviikolla luokissa on luettu ahkerasti. Lisäksi kaikki seitsemäsluokkalaiset osallistuivat suureen kirjailijavierailuun Norssissa. Kirjailijavieraina olivat nuortenkirjailijat Siri Kolu ja Aleksi Delikouras.

27.04.2015
Nuoria osaajia lukiolaisten vieraina

Lukion äidinkielen ja kirjallisuuden kolmannen kurssin opiskelijat ovat saaneet tunneilleen innostavia vieraita. Valtteri Lehtinen on tuttu näyttelijä Ylen Uusi päivä -televisiosarjasta, jossa hän esittää Jani Hellemaan roolia. Valtteri on itsekin vielä lukion opiskelija Tampereen yhteiskoulussa, mutta on ehtinyt monen vuoden ajan tehdä näyttelijän töitä varsinkin kesäteatterissa. Draamasarjojen ja elokuvien käsikirjoittamista havainnollisti koulumme entinen opiskelija Ilona Ahti, joka on pian valmistumassa Teatterikorkeakoulusta. Max Malka on käynyt SYK:n IB-linjan, valmistunut Teatterikorkeakoulun tuottajalinjalta ja työskentelee nykyään Dionysos Films Oy:ssä. Tuottajan työn monipuolisuus oli monille kuulijoille yllätys. - Yhteisiä puheenaiheita riitti, sillä lukioikäiset seuraavat aktiivisesti television draamasarjoja ja elokuvia. (Valtterin Lehtisen kuvat Wikimedia-sivustolta.)

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta