Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

31.03.2015
Keittokirjakurssin julkaisujuhla

Keittokirjakurssilaiset juhlivat upean keittokirjansa valmistumista. El México Sabrosa -nimisen kirjan teemana on texmexruoka. Kirja on kurssilaisten alusta loppuun suunnittelema kokonaisuus, jonka ruuat on valmistettu ja kuvattu itse. Myös taitto ja tekstit ovat kurssilaisten tekemiä.

27.03.2015
Menestystä TuKoKe-kilpailussa

Helsingin yliopistolla käytiin tiede- ja teknologiakilpailun finaali 26.-27.3.2015. Lukiolaisten sarjassa finaaliin SYK:sta olivat päässeet Janni Harju (Day Length and Temperature Variations on a Circumbinary Planet), Samuel Lehtinen (Rautateiden matkustajaliikenteen kilpailun avaamisen mahdolliset lopputulemat Suomessa), Dennis Liu (The Analysis of Domineering Games Using Combinatorial Game Theory) ja Leila Yu (What are the characteristics and efficiencies of a solar cell sensitized by the dye of blackcurrants, beetroot and a mixture of both?). Peruskoululaisten sarjassa finaalissa kisasivat Pinja Laitinen ja Kira Huusko tutkimuksellaan Hammastahnojen vaikutuksesta kahvivärjäymiin sekä Anton Hyrylä ja Teemu Weckroth Sipsien suolapitoisuus tutkimuksella.

  •    
  • Tuomariston tiukkojen haastattelujen jälkeen pääsimme jännittämään palkintojenjakoa. Lukiolaisten sarjassa toiseksi sijoittui Jannin työ ja Samuel nappasi kolmannen palkinnon. Janni palkittiin 1200 euron ja Samuel 700 euron stipendillä. Dennis ja Leila saivat molemmat 400 euron tunnustuspalkinnon. Lisäksi Samuelin tutkimus sai Tekniikan museon erikoispalkinnon työstä, jossa ilmenee hienolla tavalla keksiminen, kekseliäisyys ja tekniikan kehitystyö. Dennis sai Heurekan erikoispalkinnon työstä, jossa näkyy tutkimuksen riemu ja tekemisen pitkäjänteisyys. Peruskoululaisten sarjassa molemmat tutkimukset palkittiin 350 euron tunnustuspalkinnolla. Palkintojen jaon lopuksi ilmoitettiin Suomen edustajat kansainvälisiin tiedekilpailuihin: Ensi syksynä Kira ja Pinja pääsevät edustamaan Suomea Milanoon Italiaan EU:n Young Scientist -kilpailuun! Lisäksi kemian opettaja Katariina Yliheikkilä palkittiin Step Systemsin 250 euron lahjakortilla. Onnittelut voittajille ja kaikille kilpailuun osallistuneille!
27.03.2015
Lapsiksi jälleen

5c esitti Kannelmäen ja Helenius-säätiön palvelutaloissa näytelmän Lapsiksi jälleen. Tarina kertoo 1950-luvun tapahtumista, jolloin palvelutalon asukkaat olivat aikuisia nuoria. He osallistuivat näytelmään esimerkiksi vastaamalla tietovisailuun Tupla ja kuitti ja laulamalla senaikaisia tunnettuja iskelmiä. Vanhukset olivat interaktiivisesta esityksestä innoissaan, ja yksi rouva sanoi isoon ääneen: "Minä rakastuin tuohon prinssiin". Aplodeista ei meinannut tulla loppua. Tarina esitettiin myös koululla alaluokille ja esiintyjien perheille. 5c:n oppilaille esitykset olivat unohtamattomia. "Me halutaan tällaista lisää!" he ihkuivat. Esityksen ohjasi Erica Caselius-Engblom ja käsikirjoitti Liisa Lampi.

25.03.2015
Huippukokki Michael Björklund yläluokkien vieraana

Ahvenanmaalainen huippukokki Michael Björklund vieraili yläluokkalaisten yhdistetyllä ruotsin ja kotitalouden tunnilla. Omat smoothiet syntyivät hienosti på svenska!

24.03.2015
Kaksi kunniamainintaa lukiolaisten käännöskilpailussa

Patrik Kuosmanen (L13b) ja Juhani Seppäla (L13d) ovat saaneet kunniamaininnat Juvenes Translatores -käännöskilpailussa. Käännöskilpailuun osallistui lukiolaisia kaikista EU-maista, ja kilpailussa valittiin vain yksi voittaja jokaisesta maasta. Suomessa kilpailuun osallistui opiskelijoita kolmestatoista lukiosta. Onnea pojat!

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta