Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

28.02.2015
Kalevala ja me

Kalevalan päivän aamunavauksen nimi oli tänä vuonna "Kalevala ja me". 7b:n oppilaat pohdiskelivat esityksessään muun muassa, mitä Kalevalan hahmoja he olisivat ja millainen olisi nykypäivän sampo.

27.02.2015
Menestystä tilastojen luku- ja käyttötaitokilpailussa

Iina Kaisaniemi ja Aliisa Honkanen 8b-luokalta ovat voittaneet kansainvälisen tilastojen luku- ja käyttötaitokilpailun Suomen finaalin yläkoulusarjassa posterilla ”Mistä metsän ja suon kenttä- ja pohjakerros koostuvat”. Posteri on käännetty englanniksi, ja se lähetetään kansainväliseen finaaliin Rio de Janeiroon. Vaivanpalkaksi voittajat kuittaavat 300 € palkintorahoina. Onnea! Tutustu tyttöjen työhön SYKblogissa.

27.02.2015
Viidakon iloa Zimba-näytelmässä

3b-luokka on esittänyt näytelmän Pikku Zimba vanhemmille, alaluokille ja Ruskeasuon koulun oppilaille. Ensi keskiviikkona myös Munkkiniemen seniorikodin asukkaat pääsevät nauttimaan viidakon elämästä. Näytelmä kertoo Zimba-tytön seikkailusta. Hän kohtaa retkellään iloisia marakatteja mangusteja, ylpeän riikinkukon, pelottavia leijonia, höpösjä papukaijoja, kaunin perhosen ja söpön pensselisian. Ilkeän pythonin kynsistä Zimban pelasti rohkea Zambe-poika.

26.02.2015
SYK:n opiskelijoille menestystä talouskilpailuissa

Abiturientti Valpuri Tarkka on sijoittunut valtakunnallisessa Talousguru-kilpailussa kymmenen parhaan taloustietäjän joukkoon. Kilpailun voitti Otso Kirveskari Kuninkaantien lukiosta Espoosta. Kilpailun finaalissa Valpuri palkittiin parhaana väittelijänä. Kaikki kymmenen finalistia saivat palkinnoksi taloustieteen korkeakoulupaikan ja Valpuri lisäksi Ipadin. Onnea Valpurille!

Menestystä on tullut myös Euroopan keskuspankin järjestämässä Generation Euro Student Award -kilpailussa, jonka Suomen-finaaliin SYK:n joukkue on selviytynyt. Finaali järjestetään 9.4. Suomen Pankissa. SYK:n joukkueen muodostavat abiturientit Otso Hao, Pirkka Sippola, Ali Salloum ja Juho Flinck. Kilpailun voittava joukkue pääsee EKP:n vieraaksi Frankfurtiin. Kuvalähde: Talousgurun Facebook-sivu

25.02.2015
Viidesluokkalaiset valokuvausopissa

Viidesluokkalaiset oppivat valokuvauksen saloja SYK:n koulukuvaajien, Hyvän Työn Konttorin ammattilaisten Ramin ja Riston opastuksella. Päivä aloitettiin teoriatunnilla, jossa käytiin läpi kuvan valotukseen, rajaamiseen, aiheeseen ja kuvakulmaan liittyviä asioita. Oppilaat harjoittelivat sommittelua, kameran käsittelyä ja kuvaamista. Työpajan lopuksi oppilaat oivalsivat, että selfien ottaminenkin vaatii työtä ja taitoa!

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta