Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

30.01.2015
Vierailu trooppiseen eläintaloon

Luontokerho Mollusca kävi tervehtimässä veikeitä eläinystäviä Helsingin trooppisessa eläintalossa Tropicariossa.

28.01.2015
DocPoint-elokuvafestivaaleilla

Kaikki kahdeksasluokkalaiset sekä muutamat alaluokkien ryhmät ovat vierailleet tällä viikolla DocPointin Dokkino-tapahtumassa, jonka teemana on tänä vuonna "Mahtavan vahva minä". Ajatuksia herättäviä dokumentteja!

27.01.2015
Koulujenvälisten kilpailujen lopettaminen harmittaa oppilaita ja opettajia

Helsingin kaupungin opetusviraston päätös lopettaa koulujenväliset urheilukilpailut säästösyistä ei ilahduta SYK:n oppilaita eikä liikunnanopettajia. Helsingin Uutisten mukaan laukkautuksella opetusvirasto säästää 93 000 euroa. SYK:n liikunnanopettajien Johanna Ant-Wuorisen ja Lotta Bryggaren mielestä säästökohde on väärä. Molempien mukaan kilpailut ovat arvokas osa koulujen liikuntakasvatusta. – Oppilaat pääsevät tutustumaan uusiin lajeihin, kokeilemaan ja kilpailemaan turvallisesti koululaistasolla. Monen lapsen ja nuoren elinikäinen liikuntaharrastus on alkanut juuri koulujenvälisistä kilpailuista. On todella sääli, jos tällainen mahdollisuus poistetaan. Myös koulujenvälinen yhteistyö kilpailuissa on tärkeää, pohtivat Ant-Wuorinen ja Bryggare. Myös oppilaat ovat näreissään opetusviraston päätöksestä. Aiheesta uutisoi tänään myös Helsingin Sanomat. Teksti ja video: SYK:n uutisluokka 8d

26.01.2015
Urheilupäivänä koettiin liikunnan iloa

Urheilupäivänä reippailtiin leudossa talvisäässä. Alaluokan oppilaat luistelivat ja harrastivat selfiesuunnistusta, ja yläluokan oppilaat hiihtivät, sauvakävelivät, laskettelivat tai luistelivat. Hauskaa oli!

23.01.2015
Valinnaisainetorilla

Seitsemäsluokkalaiset pohtivat ensi vuoden valinnaisaineitaan valinnaisainetorilla. Oppilaiden mielestä kivoja vaihtoehtoja on liian paljon. – Kamalan vaikea valita, pähkäilivät 7c:n tytöt.

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta