Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

20.12.2014
Tonttutanssit

Abien ja kolmasluokkalaisten herttaiset tonttutanssit riemastuttivat koko koulun väkeä.

19.12.2014
Joulukirkossa

Sykkiläiset hiljentyivät jouluun Johanneksen kirkossa.

16.12.2014
Joulunajan taikaa

Joulu on tullut kouluun. Sykkiläisten joulukalenteri aukeaa joka päivä, ja koulutalo on somistettu jouluun. Juhla-aulan seinillä riippuvat kielten iloiset joulukoristeet, tontut ovat hypänneet kirjaston hyllyille ja joulukuusi on saanut koristeikseen matematiikan tunneilla tehdyt geometriset muodot ja kuvataiteen tunneilla taiteillut tähdet. Joulunäytelmän Kolme muskettisoturia harjoitukset ovat loppusuoralla, ja upea lavaste valmistui kahdeksasluokkalaisten ja lukiolaisten ahkerana yhteistyönä. Myös joulumusiikki soi koko rakennuksessa. Joululaulutilaisuuksissa laulettiin joululauluja koulun orkesterin säestämänä, joulunäytelmän tanssijat hiovat tanssejaan juhla-aulassa ja kolmasluokkalaiset ja abit harjoittelevat tonttuleikkejä lauantaita varten. Airi Kervisen tekemän tunnelmallisen joulukortin myötä SYK haluaa toivottaa lämmintä joulua kaikille sykkiläisille, vanhemmille ja muille koulun ystäville.

15.12.2014
Valinnainen taideryhmä tutki kuvaa ja ääntä

Valinnaisen taiteen ryhmä teki taideretken Helsingin keskustaan Forum Boxiin Marja Helanderin näyttelyyn ja Ateneumiin Sibelius-näyttelyyn. Oppilaat tutkivat kuvien ja äänen yhteiseloa taiteessa.

14.12.2014
Lucia toi valon pimeään

9. luokan tytöt avasivat perjantaiaamun tunnelmallisella Lucia-kulkueella. Vuoden 2014 SYK:n Luciaksi valittiin Leia Nummisalo 9c-luokalta. Aamunavauksen jälkeen kulkue jatkoi laulaen luokkiin jakamaan piparkakkuja. Luciat tekivät myös tervehdyksen Nuorten mielenterveystalon joulukalenteriin.

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta