Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

31.10.2014
Kekri-samhain-halloween-tapahtuma

Suomalainen sadonkorjuujuhla kekri yhdistyi sykkiläisten käsissä halloweenin ja muun muassa Irlannissa vietettävään samhainin juhlintaan. Moni oppilaista ja opettajista oli pukeutunut naamiaissuihin, ja pukukilpailujakin pidettiin. Juhla-aulaa koristivat hienot julisteet, ja välitunneilla aulassa tanssittiin letkajenkkaa. Oppilaat tutustuivat juhlien aihepiireihin esimerkiksi ratkomalla QR-koodiradalla tehtäviä. Ruokalassa tarjoiltiin sadonkorjuuhenkistä ruokaa ja syödessä saattoi seurata 7d:n oppialiden tekemiä elokuvia, joita voi katsoa myös SYKblogissa. Alakoululaiset pitivät oman karnevaalijuhlansa ja yläkoululaiset kokoontuivat oppilaskunnan järjestämään halloweentapahtumaan. Päivän huipennus oli kekripukin poltto, joka yhdistyi brittiläiseen keijukulkuetraditioon.

30.10.2014
Luontoretkiä

Amicin hanhiretkellä Puurijärven-Isosuon kansallispuistossa kerholaiset ja Remu-koira nauttivat upeasta syyssäästä ja valkoposkihanhien syysmuutosta. Hiilloksella paistuivat banaaniveneet suklaakuorrutteella. Perinteisellä Hankoniemen joutsenretkellä taas nähtiin monemoisia luonnonilmiöitä: kovaa tuulta, aurinkoa ja jopa lunta. Sekä tietysti innokkaita bongareita!

30.10.2014
Helsingin kirjamessuilla

6b ja 7c vierailivat Suunnista kirjaan -tapahtumassa Helsingin kirjamessuilla, jossa oppilaat esimerkiksi tutkivat erilaisia kirjoja, pelasivat lautapelejä ja kuuntelivat kirjailijahaastatteluja. "Onko maailmassa tosiaan näin paljon erilaisia kirjoja?" ihmettelivät oppilaat.

28.10.2014
Musiikillista päihdevalistusta

Helsingin poliisisoittokunta vieraili SYK:ssa jakamassa kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisille musiikillista päihdevalistusta. Mukaansa tempaava musiikki ja huumepoliisi Jari Kyllösen omakohtaiset kertomukset vakuuttivat nuoret.

26.10.2014
Yoga på svenska

Åttonde klassen hade yoga på svenska. Vad roligt!

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta