Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

30.09.2014
Euroopan kielten päivä

Viime perjantaina vietettiin Euroopan kielten päivää, jota 6c, 7c ja 7d juhlivat Kielikaravaani-tapahtumassa. Ohjelmassa oli kielirata, jossa oppilaat tutustuivat ruotsin, ranskan, viron, saksan, georgian ja venäjän kieliin ja kulttuureihin. Tanssija ja koreografi Ima Iduozee kertoi monipuolisen kielitaidon tärkeydestä omalla työurallaan. Lisäksi tapahtumassa oli Uuden tanssin keskus Zodiakin kielipajoja espanjan ja ruotsin kielessä sekä mahdollisuus ottaa kieliselfie. Koulussa 8a nautti aamiaisen saksaksi: Die Klasse 8a hat in der Deutschstunde ein Frühstück gemacht. Es gab Bananenmuffins, Erdbeersmoothie und Tee. Lecker!

27.09.2014
Alaluokat kulttuuriretkellä

Alaluokkien kulttuuriretki oli tänä vuonna huikea elämys. Nick Daviesin johtaman Vantaan Viihdeorkesterin Disney In Concert – Magical Music from the Movies Helsingin kulttuuritalossa vei yli 200 sykkiläistä aikamatkalle Disney-elokuvien maailmoihin. Konsertin aikana kuultiin musiikkia muun muassa Pienestä merenneidosta, Aladdinista, Leijonakuninkaasta, Maija Poppasesta, Kaunottaresta ja hirviöstä sekä Pirates of the Caribbeanista. Musiikkia tehostivat valkokankaalle heijastettavat kuvat ja elokuvaotteet.

26.09.2014
Maura Kere palkittiin EU:n Young Scientists -tiedekilpailussa

EU:n tämän vuoden Young Scientists -kilpailuun Varsovassa osallistui 111 nuorta 37 maasta yhteensä 78 tiedeprojektilla. Kilpailussa SYK:ta ja Suomea edustanut Maura Kere sai Varsovan yliopiston lahjoittaman biologian erikoispalkinnon. Palkinnot jaettiin keskiviikkona Varsovassa. Maura tutki kilpailutyössään kofeiinin vaikutuksesta ihmisen aivoihin ja miten esimerkiksi kahvissa tai energiajuomissa oleva kofeiini vaikuttaa kuuden valitun geenin ilmentymiseen neuroblastoomasolulinjassa. Tutkimustekniikkoina oli solun rikkominen, RNA:n kerääminen, cDNAn ja real time polymerase chain reactionin suorittaminen sekä R-ohjelmalla koodaaminen. Tutkimuksen tuloksena oli, että kofeiini vaikuttaa ATM- ja NRCAM-geeneihin. Lue myös uutinen Tekniikan akateemiset -lehdestä.

24.09.2014
Kuudesluokkalaiset metsäretkellä

Kaikki kuudesluokkalaiset tekevät syksyn aikana mestäretken Paloheinän luontopolulle, jossa he opettelevat tunnistamaan ja luokittelemaan sieniä sekä vertailemaan kuusta ja mäntyä keskenään. Lisäksi pohditaan, miten luonto alkaa valmistautua talveen.

22.09.2014
Ronja Salmi kertoi sykkiläisille televisiotoimittajan työstä

Ylen lasten ja nuorten toimittaja, media-alan monitaitaja Ronja Salmi kertoi valloittavasti 3c:lle, 4a:lle ja 4b:lle televisio-ohjelmien teosta. Ronja tunnetaan muun muassa Galaxin ohjelmista Onks noloo, Unelmien koulukuva ja Partiomestari. Oppilailla olisi riittänyt kysyttävää moneksi tunniksi, ja nimmarijono oli pitkä. Ronja vieraili myös kahdeksannen luokan puhekurssilla, jossa hän antoi arvokkaita esiintymisohjeita ja -vinkkejä sekä ohjasi oppilaiden Onks noloo -projektin ideointia ja suunnittelua.

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta