Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

31.08.2014
Runohetki

Kirjailija, runoilija Johanna Kettunen-Huang kävi kertomassa 5a:n oppilaille, millaista kirjoittajan työ on. Kirjailijan seurana oli myös hänen innoittajansa, Pöllö. Pöllöä halailtiin ahkerasti ja sen siipien suojista haettiin inspiraatioita omiin teksteihin. Luokka sai tehtyä upeita tunneaiheisia runoja: "Olen y, niinkuin yli-iloinen! Voisin lentää kuin kuumailmapallo! Hypin myös seinillä.", "Olen niin vihainen, että kohta halkean. En kestä enää yhtään, en yhtikäs enempää." Limonadi sihisee, kuplii sekä porisee. Kurkussa se kutittaa! Oi, siinä on mansikkaa, kirpeää ja makeaa. Ihanaa!" Päivän runohetki onnistui mainiosti!

29.08.2014
Meri Myöhänen kemiaolympialaisissa Hanoissa

IChO 2014 Hanoi, Vietnam Olympialaisiin valmistautuminen alkoi varhain keväällä etätehtävien, joukkuekarsintojen ja valmennusleirien muodossa. Kumpulassa Helsingin yliopiston kemian laitoksella vierähti tunti jos toinenkin teoriaa opiskellessa sekä laboratoriotöitä tehdessä, ja myös kotona saimme ahertaa valmennuksesta saatujen tehtävien ja materiaalin parissa. Vietnamissa kemiaolympialaisiin osallistui tänä vuonna noin 300 lukioikäistä nuorta 77 maasta ympäri maailmaa. Kilpailusuoritukset oli jaettu kahdelle päivälle kokeellisiin tehtäviin sekä teoriakokeeseen. Molemmat osiot – etenkin teoriakoe – osoittautuivat erittäin haastaviksi, ja kilpailijat muista maista olivat kiistatta todella kovia. Joukkueemme jäsenet kuitenkin selvisivät kunnialla kokeista, ja saatiinpa Suomeen lopulta yksi mitalikin haalittua. Vietnam ja erityisesti sen pääkaupunki Hanoi olivat kiehtova sekoitus uutta ja vanhaa. Saimme nähdä paitsi koristeellisia temppeleitä ja perinteikkäitä keramiikkakyliä, myös moderneja kauppakeskuksia sekä suurkaupungin vilskettä. Vietnamilaisten vieraanvaraisuus tuli esille paikallisten avuliaisuutena sekä ystävällisytenä. Olympialaisten järjestäjät pitivät monipuolisella ohjelmalla huolta viihdymisestämme, ja oppaamme tutustuttivat meitä mielellään niin nähtävyyksiin, kuin vietnamilaisiin tapoihin sekä ruokakulttuuriinkin. Teksti ja kuvat: Meri Myöhänen

28.08.2014
SYK on siirtynyt aurinkosähkön aikaan

SYK on hankkinut heinäkuussa aurinkosähköjärjestelmän, joka kattaa osan koulun sähkönkulutuksesta. "Haluamme näyttää esimerkkiä sykkiläisille ja muulle yhteiskunnalle, että uusiutuviin energialähteisiin sijoittaminen on mahdollista ja kannattavaa", kertoo hankkeen vastuuopettaja Ville Hynönen. Aurinkopaneeleita on yli 200 m² koulun katolla, ja huhti-, touko,- ja elokuun aurinkoisina päivinä katetaankin yli kymmenen prosenttia koulupäivän aikaisesta tehon tarpeesta aurinkoenergialla. Kesällä, jolloin oppilaat eivät ole koulussa, saatetaan jopa 80 % hetkellisestä energiantarpeesta saada Auringosta. Lukiolaiset ja kuudesluokkalaiset tutustuvat aurinkoenergiaan perjantain studia generalia -luennoilla. Katso opettaja Ville Hynösen haastattelu SYKblogista.

 

Lisätietoja paneeleista: seurantanäyttö, tekniset tiedot

26.08.2014
Leirikouluelämää Ilorannassa

5c ja 5d viettävät iloista leirikoulua Hauhon Ilorannassa. Sateisesta kelistä huolimatta tekemistä on riittänyt niin ulkona kuin sisällä.

25.08.2014
Abien englantia iPadeilla

Tänä vuonna englannin abi-kurssi toteutetaan iPadille optimoidulla e-kirjalla Getting it Right! Lukiolaiset olivat kuin kalat vedessä kosketusnäyttöjen, interaktiivisten harjoitusten ja niin yksilö- kuin parityöskentelyynkin soveltuvien tehtävien kanssa. Oppimateriaali sisältää laajat ohjeet kaikkia englannin yloppilaskokeen osa-alueita varten, lukion aihekokonaisuuksien pohjalta laadittuja sanastoja harjoituksineen sekä ylioppilaskoetta silmällä pitäen luodun kielioppiosion.

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta