Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

31.05.2014
Kevätjuhlat

SYK:n oppilaat ja opiskelijat päättivät iloisina kouluvuotensa. Kolmessa juhlassa nautittiin erinomaisista esityksistä, juhlatunnelmasta ja yhdessäolosta. Videokooste kevätjuhlista löytyy SYKblogista.

30.05.2014
Deutsch in Heidelberg

Neljänsien luokkien saksanlukijat viettivät neljä päivää ihastuttavassa Heidelbergissä. Matka oli hieno tilaisuus harjoitella saksaa käytännön tilanteissa. Matkakohteista erityisen mieleenpainuvia olivat Heidelbergin linna, eläintarha ja explo-tiedekeskus. Muita kohokohtia olivat uinti maauimalassa ja piknik Neckar-joen rannassa. Tämä reissu säilyy mielessä aina!

29.05.2014
Ysien viimeiset päivät

Ysit ovat viettäneet viimeiset koulupäivänsä tiiviisti yhdessä. Ohjelmassa on ollut muun muassa positiivisuuden polku, trailerien tekoa, Suomenlinnan retki, yhteiskuva, yhteislaulua ja opet vastaan ysit -pesisottelu, jonka opet tällä kertaa voittivat. Katso Tuomo Einiön ottamista vauhdikkaista tilannekuvista tehty kollaasi SYKblogista.

29.05.2014
Kulttuurikerho Saksassa

Kultturikerhon saksan kielestä ja kulttuurista kiinnostuneet 3.–5.-luokan kerholaiset tekivät unohtumattoman reissun Schwangaun kylään Etelä-Saksaan. Matkan aikana tutustuttiin alppien värittämiin maalaismaisemiin polkupyörien selässä, kiivettiin Neuschwansteinin unelmalinnaan, kahlattiin kirkkaassa ja kylmässä alppijärvessä ja oltiin lumisotaa 1720 metrin korkeudessa Tegelberg-vuoren huipulla. Metsäelämyskeskuksen riippusilloilla kuljettiin puiden latvojen korkeudessa aina Itävallan puolelle saakka! Kerholaiset, joiden oma alkava pitkä kieli on englanti, ranska tai venäjä, käyttivät saksan kieltä suvereenisti niin ravintoloissa kuin ostoskierroksellakin – jo muutamalla fraasilla ja rohkeudella pääsee pitkälle! Lisää matkakokemuksia voi bongailla SYKblogista.

26.05.2014
Arktikaretki Vironlahdella

Amici Naturaen retkellä Virolahdelle seurattiin kevään arktikaa ja nautittiin ihanasta helteestä. Retkellä nähtiin muitakin lentäviä kuin linnut, esimerkiksi silmäkiitäjä.

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta