Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

31.01.2014
Satuja päiväkodissa

Kahdekasannen luokan puhekurssilaiset vierailivat päiväkoti Haagan Kuut- ja Tähdet-ryhmissä kertomassa kaksi Grimmin perinteistä satua. Tittelintuuressa lasten mielestä kiehtovin hahmo oli Tittelintuure itse. Sadussa Paholaisen kolme kultaista hiusta lapsia taas innosti eniten ilkeä ja ahne kuningas. Päiväkodin lapset ja henkilökunta toivottivat sykkiläiset kylään toistekin!

31.01.2014
Kahdeksasluokkalaiset dokumenttifestivaaleilla

Kahdeksasluokkalaiset vierailivat lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINOssa.Tänä vuonna dokumenttien teemana oli ”Yli esteiden”. Asiat eivät aina mene omien suunnitelmien tai toiveiden mukaisesti, mikä on hyväksyttävä osaksi elämää. Joskus on itse keksittävä, miten selvitä eteen tulevista esteistä, toisinaan taas tukeuduttava ystävän tai vanhemman apuun.

29.01.2014
Saksan teatterityöpaja

Seitsemännen luokan saksanlukijat saivat vieraakseen müncheniläisen näyttelijän, Simone Mutschlerin, joka esitti oppilaille huumorin sävyttämän version Prinsessa Ruususesta. Tämän jälkeen oppilaat pääsivät itse harjoittamaan näyttelijäntaitojaan erilaisten eläytymistehtävien avulla. Työpajan lopuksi oppilaat esittivät oman versionsa Prinsessa Ruususesta saksaksi. Echt geil!

28.01.2014
Juha Itkonen abien vieraana

Abien äidinkielen ja kirjallisuuden opiskelu huipentui kirjailija Juha Itkosen vierailuun. Haastattelun olivat valmistelleet Nora Anttonen, Hilla Inkinen, Johannes Salmimies ja Matias Sipilä, mutta kysymyksiä sateli runsaasti muiltakin. Itkonen kertoi, että kirjailijana häntä kiinnostavat enemmän ihmisten ajatukset, tunteet ja muistot kuin se, mitä teoksessa tapahtuu. Hänen tuotantonsa läpäisevä ajatus onkin pyrkimys ymmärtää ihmisiä. Abit saivat selville, että Itkonen on kiinnostunut musiikista, mm. rockista ja musiikkiin liittyvistä tarinoista. Myös kevyempiä kysymyksiä esitettiin: "Vihaatko jääkiekkoa?" (ei, vaikka jostakin novellista voisi niin luulla) ja "Jos olisit metsän eläin, mikä eläin olisit?" (lempeä karhu, joka vaeltaa itsekseen, omissa oloissaan). Juha Itkonen listasi itselleen tärkeitä kirjailijoita: J. M. Coetzee, Jonathan Franzén, Monika Fagerholm, Milan Kundera, Kjell Westö, Fjodor Dostojevski, Zadie Smith. Kirjailija kertoi olevansa huolestunut siitä, että sosiaalinen media heikentää keskittymiskykyämme: "On niin paljon helpompi lukea blogitekstiä kuin tarttua paksuun romaaniin."

26.01.2014
Generation €uro -kilpailun voitto Sykkiin!

SYK:n joukkue on voittanut lukiolaisten välisen Generation €uro -kilpailun. Joukkue, jossa kilpailivat Sara Hellemaa, Hilla Inkinen, Rollo Kuokkanen ja Mikko Sjöholm, matkustaa Frankfurtiin tutustumaan Euroopan keskuspankkiin sekä tapaamaan pääjohtaja Mario Draghia opettaja Ville Kohvakan kanssa. Tuomaristo piti joukkueen esitystä tasaisen vahvana. Toiseksi tullut Ålands lyceum esiintyi myös varmasti, mutta SYK voitti lopulta äänin 3–2. Lahden yhteiskoulun aikuislukio ja Äänekosken lukio jakoivat kolmannen sijan. Koulu onnittelee lämpimästi voitokasta joukkuetta! Teksti- ja kuvalähde: Eurokampuksen internetsivut.

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta