Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

27.09.2013
Älä ruoki roskista!

Viikoilla 40 ja 41 kiinnitämme huomiota ruokajätteen määrään kouluravintola Sykkeessä. Biojäteastioihin heitettävän ruuan määrä on viime keväästä lähtien ollut hälyttävässä nousussa. Maailman luonnonvaroja voitaisiin säästää huomattavasti ruokahävikkiä pienentämällä.

Ruokajätteen vähentäminen on helpointa aloittaa omalta lautaselta. Ota siis ruokaa vain sen verran kuin syöt! Jos onnistumme yhdessä vähentämään biojätteen määrää, ravintola Syke on luvannut palkinnoksi jäätelöä.

26.09.2013
Kuutoset metsäretkellä

Kaikki kuudesluokkalaiset tekivät alkusyksyn aikana metsäretken Paloheinän luontopolulle.He opettelivat tunnistamaan ja lajittelemaan sieniä, vertailivat kuusen ja männyn eroja, sekä tutustuivat metsäluontoon. Pieni sadekaan ei haitannut opiskelua.

22.09.2013
Hälsningar från Åland

9D tillbringade en härlig, solig lägerskolevecka på Åland. I programmet fanns bland annat besök till de mest kända sevärdheterna, paddling, minigolf och badande i äventyrsbadet Mariebad. Eleverna fick bekanta sig med Ålands fina natur och mångsidiga historia - på svenska, förstås!

20.09.2013
Pidä huolta!

Uusi vapaaehtoistyön kurssi on saanut lukiolaiset liikkeelle. Kurssille on ilmoittautunut jo yli 30 sykkiläistä, jotka haluavat auttaa tuen tarpeessa olevia vanhuksia, maahanmuuttajia, lapsia ja vammaisia. Kurssin johdantoluennon piti Marika Aro HelsinkiMissiosta.

19.09.2013
Huumori kirjoittajan työkaluna

Minna Lindgren kävi lukion äidinkielen ja kirjallisuuden tunnilla kertomassa toimittajan työstä ja romaaninsa Kuolema Ehtoolehdossa taustoista. Lindgrenin kolumneja, tietokirjoja ja romaania sävyttävät huumori, paikoin myös ironia ja sarkasmi. Juhlasalissa Minna Lindgren kävi kokeilemassa, vieläkö pöytään jäävät hikijäljet, niin kuin 1980-luvun alussa, kun hän istui oppilaana juhlasalissa.

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta