Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

30.08.2013
Leirikouluelämää

5c oli tämän syksyn luokista ensimmäisenä Hauhon Ilorannassa kolmen päivän ajan leirikoulussa. Ohjelmassa oli mm. ravustusta, kalastusta ja kalliolta laskeutumista. Sää suosi leirikoululaisia ja Ilorannasta jäi upeat muistot.

29.08.2013
Kulttuuriretki

Koulumme 4.-6. -luokkalaiset tekivät keskiviikkona perinteisen kulttuuriretken. Tällä kertaa kohteena oli Suomenlinna ja Ryhmäteatterin Robin Hood-esitys. Upea ilta oli täynnä jännitystä ja romantiikkaa, seikkailua ja taistelua.

27.08.2013
SYK sai Vihreä Lippu -sertifikaatin

Vihreä lippu nostettiin salkoon koulun yhteisessä aamunavauksessa tiistaina 27.8.2013 Eelis Malmivirran esittämien käyrätorvifanfaarien siivittämänä Sanni Pohjannoro, Anna Suihko ja Ada Lindroos hoitivat seremonian. Ada Segerstam piti puheen, josta oheisena pieni katkelma.

 

"Hyvät sykkiläiset,
Koulullemme on myönnetty Vihreä lippu -sertifikaatti seuraavin perustein: “International Eco-Schools Award Certificate presented to Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu for achievement, continuously improving the environmental performance of the school and the wider community.” Vihreä lippu on siis myönnetty tunnustukseksi koulun ja suuremman yhteisön ympäristöystävällisyyden parantamisesta
."

 

Puhe kokonaisuudessaan löytyy linkistä.

 

Kuvat: Petteri Rinne

23.08.2013
Kahdeksasluokkalaiset metsä- ja suoretkillä

Suokaira uppoaa Suomaan kansallisarkistoon Pornaisten Lampisuolla. Siitepölynäytteet kertovat, millaisessa maisemassa Askolan kivikautiset asukkaat elivät.

Kasit poraavat ikäkairalla lastun kuusen rungosta ja laskevat vuosilustojen määrän.

Monttukeikalla paljastuu podsolimaannoksen täytekakkurakenne.
(Kuvat: Arto Nurmi ja Hanna-Leena Nikkinen)

22.08.2013
Iloa musiikista!

SYK:n musiikkiopistossa annetaan yksilöopetusta yksinlaulussa, pianossa, viulussa, alttoviulussa, huilussa, klarinetissa, sähkökitarassa, sähköbassossa, kitarassa, kanteleessa, saksofonissa, rummuissa, vapaassa säestyksessä ja mahdollisesti sellossa. Ryhmäopetusta järjestetään musiikin perusteissa, jonka opetuspäivä on maanantai. Pääsykoetta ei järjestetä vaan kaikki halukkaat sykkiläiset ovat tervetulleita opiskelemaan.

Oppilaat voivat halutessaan suorittaa Suomen musiikkioppilaitosten liitto ry (SML) standardien mukaisia tasosuorituksia. Oppilas saa tästä todistuksen.

Yksilöopetukseen haetaan kirjallisesti. Hakulomakkeita saa SYK:n kansliasta ja koulun nettisivulta. Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 23.8.2013 ja opetus alkaa syyskuun alussa.

Vapaita oppilaspaikkoja voi kysyä Sari Mattssonilta numerosta 040 582 8880 vielä ilmoittautumisen päätyttyä.

SYK:n musiikkiopistossa voit opiskella ja harrastaa, kehittää monipuolisesti, laadukkaassa ammattipedagogien opetuksessa, musiikillisia soittamisen ja laulamisen tietoja ja taitoja.

Ilmoittautumislomake

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta