Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

30.04.2013
Kevätkonsertti

Perinteisessä kevätkonsertissa esiintyivät koulun kuorot ja Pikkuorkka, joita ohjaavat Juha Haapaniemi, Susanna Joutkoski ja Anna Hietala. Konsertin tunnelma oli jälleen iloisen keväinen. Erityisesti yleisö ihasteli Sykkii-kuoron ja Pikkuorkan raikkaita uusia esiintymisasuja sekä Kymmenvuotiaan N.U.K.Un tunnelmointia. Väliajalla neljäsluokkalaiset esittivät itsenäisyysjuhlatansseja vanhemmille ja ystäville.

30.04.2013
Iloista vappua!

Perusopetuksen oppilaat juhlivat vappua luottamusoppilaiden järjestämissä vapputapahtumissa. Alaluokkien oppilaat tanssivat vapputansseja ja kisailivat leikkimielisissä vappukilpailuissa. Yläluokkien oppilaiden vapputeema oli tänä vuonna super, mikä näkyi muun muassa superhenkilökilpailusa, jossa käytettiin apuvälineenä superpalloja.

28.04.2013
Pietarissa

8c:n venäjänlukijoiden Pietarin vaihdon kohokohta oli 1800-luvun tanssiaiset Jelaginin palatsissa, jossa tanssittiin mm. poloneesia, valssia, polkkaa ja masurkkaa. Ennen tanssiaisia suomalaiset ja venäläiset oppilaat tutustuivat oppaan johdolla palatsiin ja sen historiaan. Tärkeä osa tanssiaisia oli myös tutustua aikakauden tanssiaisetikettiin. Illan isäntä opetti, miten silinterihattu puetaan, miten juhlapukua kannetaan ja kuinka kiitetään partneria tanssista.

24.04.2013
Jotunia lukiolaisille

Ryhmä lukiolaisia sai äidinkielen tunnilla vieraakseen kolme näyttelijää Maria Jotuni -seurasta. Tutut tekstit heräsivät eloon, kun Eeva-Liisa Haimelin, Maija-Liisa Peuhu ja Outi Ikonen esittivät Jotunin novellit Matami Röhelin, Josefiina, Vasten mieltä ja Rakkautta. Esityksen jälkeen näyttelijät keskustelivat lukiolaisten kanssa Jotunin naiskuvasta ja sen ajankohtaisuudesta.

24.04.2013
Pauli Xu voitti Pikku-Finlandian

IB-linjan abiturientti Pauli Xu on voittanut vuoden 2013 lukiolaisten kirjallisuusesseekilpailun esseellään Jostain on löydettävä oma kuva. Essee käsittelee Fjodor Dostojevskin romaania Rikos ja rangaistus ja etenkin sen päähenkilön Raskolnikovin henkilökuvaa, syrjäytymistä ja elämän merkityksellisyyden pohtimista. Palkintolautakunnan mielestä voittajaesseen ansioita ovat sen hallittu rakenne, kieli ja kypsä pohdinta. Palkinto jaettiin Helsingin Akateemisen kirjakaupan Kirjan ja ruusun päivän tapahtumassa 23.4. Kilpailun järjestävät vuosittain Äidinkielen opettajain liitto ja Suomen Kirjasäätiö. Loppukilpailuraatiin kuuluivat Minna Harmanen (Äidinkielen opettajain liitto), Sari Hyytiäinen (ÄOL), Lasse Koskela (Helsingin yliopisto), Pirjo Sinko (Opetushallitus), Karo Hämäläinen (Suomen Arvostelijain Liitto) ja Tuula-Liina Waris (Suomen Kirjailijaliitto). Palkinnon luovutti ÄOL:n puheenjohtaja Minna Harmanen. PIkku-Finlandiaan osallistuu erittäin korkeatasoisia esseitä. Loppukilpailuun valittujen kymmenen esseen joukossa oli kaikkiaan kolme SYK:n opiskelijan työtä. Pauli Xun lisäksi loppukilpailuun selviytyivät Erik Immonen (aiheena Danten Jumalainen näytelmä) ja Markus Kari (aiheena Goethen Nuoren Wertherin kärsimykset). Koulu onnittelee taitavia kirjoittajia!

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta