Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

30.01.2013
Shakkihopeaa

Shakkikerho Smetanan lukiolaisjoukkue (Kusti Aholainen L12e, Dennis Liu L12e ja Tuomas Kelomäki L0c) voitti hopeaa koulujoukkuiden Helsingin mestaruuskilpailuissa. Voiton vei Ressun ykkösjoukkue ja pronssille otteli Mäkelänrinteen lukio. Onnea Smetanan edustajille!

29.01.2013
Lähetysmuseossa

6b vieraili uskonnon tunnilla Lähetysmuseossa, jossa oppilaat osallistuivat sekä museo-opastukseen että Kiina-työpajaan.

28.01.2013
Saksalaisia vieraita

9b:n saksalaiset vieraat saivat heti Suomen vierailun alussa kosketuksen niin suomalaiseen luontoon kuin sisuunkin. Oittaalla nautittiin lumikenkäilystä, saunasta ja avannosta.

27.01.2013
Liikuntapäivä

Perusopetuksen liikuntapäivää vietettiin kirpsakassa talvisäässä. Alaluokkien oppilaat hiihtivät Talissa, ja yläluokkien oppilaat ulkoilivat oman valintansa mukaan Paloheinässä, Vihdissä, Peuramaalla tai Korkeasaaressa.

27.01.2013
Abeilla viimeiset oppitunnit

Abiturienttien oppitunnit päättyivät viime viikolla. Vielä ennen lukulomaa abien ohjelmassa ovat preliminäärit, kielten kuuntelut, tekstitaidon koe, abit-opet-ilta ja tietysti penkkarit. Monissa oppiaineissa vietettiin viimeisiä tunteja juhlavissa tunnelmissa. Venäjän opiskelijoille oli katettu Zakuska-pöytä kahdeksan venäjän kurssin kunniaksi. Hauskinta opiskelussa on opiskelijoiden mielestä ollut "ehdottomasti Pietarin matka", "pietarilaiset vieraat tunneilla", "totta kai kielen oppiminen, ja se kun tajusi, että se oli oikeasti mahdollista", "venäläiset vieraat; oli mahtavaa päästä puhumaan venäjää ja parasta oli, että he ihan oikeasti ymmärsivät, mitä sanoin", "kielen oppiminen: mitä enemmän opiskelin venäjää, sitä enemmän ihastuin siihen".

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta