Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

16.10.2017
Tervetuloa L17-tason vanhempainiltaan!

Arvoisat lukion aloittaneiden vanhemmat!

Lukionkäynnin alkaessa on kouluun tullut paljon uusia opiskelijoita. Peruskoulunsa SYK:ssa käyneillekin kyseessä on uusi kouluaste uusine tapoineen. Entisiä omia perusopetusluokkia ei enää ole ja opetusryhmien kokoonpanot vaihtelevat jaksosta toiseen siirryttäessä.

Kodin ja koulun yhteistyö on tärkeää myös lukioaikana. Teillä vanhemmilla on todennäköisesti monia lukiota / IB-linjaa koskevia kysymyksiä sekä mielenkiintoa tutustua muiden opiskelijoiden vanhempiin.

Näistä syistä kutsumme teidät yhteiseen keskusteluiltaan tiistaina 24.10.2017 klo 18.00. Tilaisuus alkaa ensin rehtorin johdolla juhlasalissa ja jatkuu ryhmänohjaajien kanssa luokissa. Pre-IB ryhmän (L17e) vanhemmat kokoontuvat koulun kirjastossa jo klo 17.30.

Toivomme runsasta osanottoa.

Tervetuloa!

rehtori Jukka Tanska, lukion apulaisrehtori Marja Jegorenkov, opinto-ohjaaja Hannele Rubin

12.10.2017
Seikkailuilta

Kolmasluokkalaiset seikkailivat ympäri koulutaloa seitsemäsluokkalaisten järjestämässä seikkailuillassa. Illan teemana oli viidakko. Huikea ilta päättyi hienoon ilotulitukseen.

12.10.2017
Hussein Al-Taee luennoi vuorovaikutuksen tärkeydestä

Syksyn ensimmäisen Studia Generalia -luennon toisen jakson alussa piti rauhanneuvottelija Hussein Al-Taee CMI:stä. Hänen aiheensa oli ”Mitä koulun jälkeen, onko tulevaisuus täynnä uhkia?” ja siinä korostui ihmisten välisen vuorovaikutuksen tärkeys: miten ja mitä me puhumme toisillemme. Mielenkiintoista luentoa värittivät Al-Taeen omat henkilökohtaiset kokemukset ja se jätti lukiolaisille paljon pohdittavaa

10.10.2017
Iloista kuhinaa syysmarkkinoilla

Vanhempainyhdistys järjesti jälleen ihanat ja onnistuneet syysmarkkinat! Kiitos mukavasta päivästä sykkiläiset, vanhemmat sekä kaikki koulun ystävät ja tukijat.

08.10.2017
Onnea teatteridiplomin suorittajille!

Näyttelijä Tommi Korpela oli jälleen arvioimassa abien teatteri-ilmaisun kirjallista ja suullista osiota. Korpela totesi töiden tason olevan hyvin taitavaa osaamista. Abit osoittivat aitoa intohimoa teatterin tekemiseen. Diplomin tekivät Lina Leikola L15c, Elina von Lerber L15a, Nelli Nokelainen L15a, Reetta Pitkänen L15b ja Saimi Somerto L15d. Ohjaavana opettajana oli lehtori Liisa Lampi.

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta