Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

20.11.2017
Opintomatka Madridissa

Ryhmä lukion toisen vuoden espanjanopiskelijoita matkusti syysloman perjantaina Espanjan pääkaupunkiin Madridiin vaihto-oppilaiden luokse. Viikko Espanjassa oli onnistunut ja matkalta jäi vain hyvää sanottavaa sekä paljon mahtavia muistoja. Espanjalaisten vaihto-oppilaiden kanssa muodostui hyviä ystävyyssuhteita.

Viikon aikana vietettiin aikaa perheiden kanssa, tutustuttiin madridilaiseen ja toledolaiseen kouluun, katsottiin nähtävyyksiä, tehtiin ostoksia ja tietenkin syötiin hyvää ruokaa. Parhaiten mieleen jäivät soutaminen Retiro-puiston lammella, Madridiin tutustuminen espanjalaisten ystävien johdolla sekä yleisesti espanjalaisten arkipäivään osallistuminen ja kulttuuriin tutustuminen. Vastavierailua huhtikuussa odotetaan innolla!

17.11.2017
SYKsession hurmasi

Syksyn svengaavin musiikkitapahtuma SYKsession keräsi jälleen täyden salin yleisöä. Pikkuorkka, SYKKII-kuoro, Nuorisokuoro n.u.k.u. ja SYK:n kamarikuoro esiintyivät ensimmäisellä puoliajalla. Esitykset ovat jo hyvällä mallilla muutaman viikon kuluttua vietettäviin Suomi 100 -juhlallisuuksiin. Illan päätti yhdeksäsluokkalaisten iloinen musikaali Kultatukka.

Musikaali oli iloista katsottavaa. Kaksin karkuteillä -elokuvaan pohjautuva tarina kertoo torniin vangitun Tähkäpään kasvusta itsenäiseksi nuoreksi naiseksi. Musikaaliryhmä näyttelijöineen, laulajineen, soittajineen, tanssijoineen, maskeeraajineen, puvustajineen ja lavastajineen antoi esityksessä kaikkensa. Yhdessä tekemisen riemu, taidokkaat näyttelijäsuoritukset, vetävä musiikki, vaikuttava lavastus, sujuva käsikirjoitus ja hyvin toiminut tekniikka takasivat elämyksen. Musikaalin ohjasi Suvi Vanhalakka ja musiikista vastasi Susanna Joutkoski. Hienoa ysit!

10.11.2017
Kansainvälinen Model European Parliament -konferenssi

SYK oli mukana toteuttamassa Suomessa järjestettyä 47. kansainvälistä Model European Parliament -konferenssia (MEP), johon osallistui yli 200 nuorta ympäri Eurooppaa. Nuoret simuloivat Euroopan parlamenttia viikon ajan, ja ohjelmaan kuului myös vierailuja lähetystöihin ja eduskuntaan. SYK:a konferenssissa edusti presidentti, delegaatti ja lukuisia vapaaehtoisia.

08.11.2017
7c musiikkityöpajoissa

7c:n oppilaat osallistuivat kolmeen työpajaan: Ukulele soolosoittimena, Groovea koulusoittimilla ja perkussioilla sekä Kohti flow-tilaa bändisoittimilla. Työpajat olivat osa Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen aineryhmän Koulujen musiikinopettajakoulutus 60 v. -juhlaviikkoa.

06.11.2017
Syksyn alumni-ilta: Itämeri

Syksyn alumnitapahtuman aiheena on Itämeri. Mielenkiintoisessa ”Itämeren tila, kipupisteet ja tulevaisuuden näkymä” -paneelissamme ovat keskustelemassa merenkulkuneuvos Juha Nurminen, Vihreän Langan päätoimittaja Riikka Suominen ja ympäristöneuvos Esa Tommila.

Tilaisuus järjestetään 7. marraskuuta klo 17.30 alkaen koululla (Isonnevantie 8, Haaga). Tilaisuus alkaa koulun kirjastossa kuohuviinitarjoilulla ja samalla on seurustelun lomassa mahdollista tutustua Vuoden Sykkiläisiin. Paneelikeskustelu alkaa koulun juhlasalissa klo 18.30.

Pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan osallistumistanne osoitteeseen alumni@syk.fi.

Tervetuloa mukaan!

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta