Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta
Kuvat: 

Kouluravintola SYKE

Alaotsikko: 
SYKE
Teksti: 

Kouluruokailusta vastaa ISS palvelut, jonka kuusihenkinen tiimi valmistaa ruuan koulun omassa keittiössä. Ravintolatoiminnassa noudatetaan suomalaisia ravitsemussuosituksia: huomioidaan esimerkiksi ravitsemuskriteerit raaka-aineiden valinnassa, resepteissä ja ruokalistasuunnittelussa. Ravitsemussuositusten lisäksi huomioidaan lasten ja nuorten makumieltymykset, vuodenajan mukaiset raaka-aineet sekä ruokalajityyppien ja raaka-aineiden vaihtelu. Oppilaat ja opiskelijat pystyvät vaikuttamaan ravintolapalveluihin ruokalatoimikunnassa, johon valitaan syksyllä edustajat ala- ja yläluokkien luottamusoppilaista sekä lukion teinikunnasta.

 

Kouluravintola SYKEssä käyttäydytään hyvin:

  • mennään vain omalla vuorolla ruokailemaan
  • noudatetaan hyviä ruokailutapoja ja siisteyttä
  • ei käytetä mobiililaitteita
  • maistetaan ruokaa ja salaattia
  • syödään maltillisesti ja kohtuudella
  • keskustellaan rauhallisesti
  • kunnioitetaan ruokaa ja toisia ruokailijoita.
Kuvat: 
Alaotsikko: 
Ruokalista
Teksti: 

21.10.–25.10.2019

 

Maanantai

  • KOTIRUOKA: Broilerifajitas M ja maissisalsa M, G, V / HOME FOOD: Chicken fajitas M and cornsalsa M, G, V
  • KASVISRUOKA: Mifu- tortillatäyte L ja maissisalsa M, G, V / VEGETARIAN: Mifu tortilla filling and cornsalsa M, G, V

Tiistai

  • KOTIRUOKA: Juustoinen uunimakkara L, G / HOME FOOD: Baked sausage with cheese L, G
  • KASVISRUOKA: Kasviskepukka M, G, V ja kermaviilikastike L, G / VEGETARIAN: Vegetable patties M, G, V and sourcream sauce L, G

Keskiviikko

  • KOTIRUOKA: Jauheliha- kaalilaatikko M, G / HOME FOOD: Minced meat cabbage casserole M, G
  • KASVISRUOKA: Kasvis- kaalilaatikko M, G, V /  VEGETARIAN: Vegetable cabbage casserole M, G, V

Torstai

  • KOTIRUOKA: Kalakeitto L, G  / HOME FOOD: Fishsoup L, G
  • KASVISRUOKA: Juuressosekeitto M, G, V / VEGETARIAN: Root vegetable soup M, G, V

Perjantai

  • KOTIRUOKA: Nyhtökaura- bolognese M, G, V ja pastaa M, V / HOME FOOD: Pulled oat bolognese M, G, V and pasta M, V
  • KASVISRUOKA: Kikherne- papupata L, G ja riisiä M, G / VEGETARIAN: Chickpea- bean casserole L, G and rice M, G
 

 L = laktoositon, M = maidoton, G = Gluteeniton, V = Vegaani

 

Kuvat: 
Alaotsikko: 
Lounas
Teksti: 

Ruokailussa on itsepalvelu. Lounaalle saavutaan sekä ala-aulan suunnasta että C-portaasta. Astiat palautetaan fysiikan luokkien suunnassa oleviin tai keittiön oven lähellä oleviin vaunuihin.  

 

Lounas

  • kotiruoka- tai kasvisvaihtoehto sekä peruna/riisi/pasta
  • salaattipöytä (sekoitettu salaatti, irtokasviksia, salaatinkastike)
  • leipäpöytä 
  • ruokajuoma (vesi, rasvaton maito, ykkösmaito tai rasvaton piimä)

 

Aikataulu

  • 10.00 3. luokat
  • 10.05 4. luokat
  • 10.10 5. luokat 
  • 11.00 8. ja 9. luokat
  • 11.15 6. ja 7. luokat
  • 12.00 lukio (1.–3. jakso)

 

Erityisruokavaliot

  •  
Alaotsikko: 
Välipala
Teksti: 

Pitkien koulupäivien varalle koululta voi ostaa terveellisiä ja maistuvia välipaloja. Kahvila- ja välipalatuotteita on tarjolla aamupäivällä sekä lounaan jälkeen. Välipala nautitaan lasivitriinien läheisyydessä.  

 

Välipalamyynnin sujuvuuden vuoksi noudatetaan seuraavaa aikataulua:

  • Klo 13.30–13.45 välitunti on tarkoitettu ensisijaisesti 3.–5. luokkien oppilaille.
  • Klo 14.30–14.45 välitunti on tarkoitettu ensisijaisesti 6.–9. luokkien oppilaille ja lukiolaisille.

 

Maksuvälineet

  • käteinen, pankkikortti tai lähimaksu
Alaotsikko: 
Yhteystiedot ja muut palvelut
Teksti: 

Yhteystiedot

  • Ravintolan sähköposti: ravintola.syke[at]iss.fi, 050 4365379
  • Palvelupäällikkö Jani Koikkalainen jani.koikkalainen[at]iss.fi, 050 4721541
  • Katariina Lokki ruokalatoimintavastaava katariina.lokki[at]syk.fi
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta