Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta
Kuvat: 

Kouluravintola SYKE

Alaotsikko: 
SYKE
Teksti: 

Kouluruokailusta vastaa Fazer Food Services, jonka kuusihenkinen tiimi valmistaa ruuan koulun omassa keittiössä. Ravintolatoiminnassa noudatetaan suomalaisia ravitsemussuosituksia: huomioidaan esimerkiksi ravitsemuskriteerit raaka-aineiden valinnassa, resepteissä ja ruokalistasuunnittelussa. Ruuanvalmistuksessa käytetään rypsiöljyä tai kasvimargariinia, leipäpöydässä tärjotaan vähäsuolaisia leipää ja lisäaineita sisältävien ruokien käyttöä pyritään välttämään. Ravitsemussuositusten lisäksi huomioidaan lasten ja nuorten makumieltymykset, vuodenajan mukaiset raaka-aineet sekä ruokalajityyppien ja raaka-aineiden vaihtelu. Oppilaat pystyvät vaikuttamaan ravintolapalveluihin ruokalatoimikunnassa, johon valitaan syksyllä edustajat ala- ja yläluokkien luottamusoppilaista sekä lukion teinikunnasta.

 

Kouluravintola SYKEssä käyttäydytään hyvin:

  • mennään vain omalla vuorolla ruokailemaan
  • noudatetaan hyviä ruokailutapoja ja siisteyttä
  • ei käytetä mobiililaitteita
  • maistetaan ruokaa ja salaattia
  • syödään maltillisesti ja kohtuudella
  • keskustellaan rauhallisesti
  • kunnioitetaan ruokaa ja toisia ruokailijoita
  • noudatetaan ruokalajärjestäjävuoroja.

  Tietoa ruokahävikkiin liittyen.

 

Kuvat: 
Alaotsikko: 
Ruokalista
Teksti: 

20.11.–24.11.2017

 

Maanantai 

 

  • Falafel-pyöryköitä (G, L, M, Veg, VS)
  • Broilerinugetteja (A, L, M)
  • Lohkoperunoita (G, L, M, Veg)
  • Cheddarjuustokastiketta (A, G, VL, VS)

 

Tiistai 
 

  • Soija-makaronilaatikkoa (*, A)
  • Liha-makaronilaatikkoa (A)
  • Tomaattiketsuppia (G, L, M)

 

 

Keskiviikko 
 

  • Pinaattiohukaisia (A, L)  
  • Puolukkahilloa (G, L, M, Veg)
  • Kikhernepataa (*, A, G, L, M, Veg, VS)  
  • Höyrytettyä tummaa riisiä (*, G, L, M, Veg)

 

Torstai

 

  • Linssi-kasviskeittoa (*, A, G, L, M, Veg, VS)  
  • Broileri-juureskeittoa (*, A, G, L)  
  • Mansikkarahkaa (A, G, L)  
  • Kevyttä Edamjuustoa (A, G, L)

 

 
Perjantai 

 

  • Itämaista soija-papupataa (*, A, G, L, M, Veg)  
  • Kalacurrya (*, A, L)
  • Keitettyjä perunoita (*, G, L, M)

 

 
Hyvää ruokahalua!

 
A = Allergisoiva, G = Gluteeniton, L = Laktoositon, M = Maidoton, Veg = Vegaanille sopiva,
VL = Vähälaktoosinen, VS = Sisältää valkosipulia, * = Voi hyvin
 
Kuvat: 
Alaotsikko: 
Lounas
Teksti: 

Ruokailussa on itsepalvelu. Lounaalle saavutaan sekä ala-aulan suunnasta että C-portaasta. Astiat palautetaan fysiikan luokkien suunnassa oleviin tai keittiön oven lähellä oleviin vaunuihin.  

 

Lounas

  • kotiruoka / eksoottisempi lounasruoka tai kasvisvaihtoehto sekä peruna/riisi/pasta
  • salaattipöytä (sekoitettu salaatti, irtokasviksia, kaksi eri salaatinkastiketta)
  • leipäpöytä (tuoretta leipää 2-3 kertaa viikossa, kuivaa leipää ja kevytlevitettä)
  • ruokajuoma (vesi, rasvaton maito tai rasvaton piimä)

 

Aikataulu

  • 10.00 3. luokat
  • 10.10 4. luokat
  • 10.20 5. luokat
  • 11.00 6. ja 7. luokat
  • 11.20 8. ja 9. luokat
  • 11.45 lukio

 

Erityisruokavaliot

  • Keittiöön kirjallinen ilmoitus ja lääkärintodistus toimitetaan terveydenhoitajalle.
Alaotsikko: 
Välipala
Teksti: 

Pitkien koulupäivien varalle koululta voi ostaa terveellisiä ja maistuvia välipaloja. Kahvila- ja välipalatuotteita on tarjolla aamupäivällä sekä lounaan jälkeen. Välipala nautitaan lasivitriinien läheisyydessä.  

 

Välipalamyynnin sujuvuuden vuoksi noudatetaan seuraavaa aikataulua:

Klo 13.30–13.45 välitunti on tarkoitettu ensisijaisesti 3.-5. luokkien oppilaille.
Klo 14.30–14.45 välitunti on tarkoitettu ensisijaisesti 6.-9. luokkien oppilaille ja lukiolaisille.

 

Maksuvälineet

  • käteinen, pankkikortti tai lähimaksu

 

Lisätietoja

Alaotsikko: 
Yhteystiedot ja muut palvelut
Teksti: 

Yhteystiedot

  • Ravintolapäällikkö, 040 847 8807, syk[at]amica.fi
  • Katariina Lokki ruokalatoimintavastaava katariina.lokki[at]syk.fi

 

Muut palvelut

  • Tarjoilutilaukset: Tulostettava tarjoilutilauslomake pyydetään palauttamaan sähköpostilla tai henkilökohtaisesti keittiöön viimeistään kolmea päivää ennen tilaisuutta.
  • Takeaway: Kouluruokaa voi ostaa kotiin. Tuotteita voi tilata myös ennakkoon. Lisätietoja saa henkilökunnalta.
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta