Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Herzliche Grüße aus Berlin!

11.04.2017

Kahdeksan päivän retki Berliiniin 15 lukion lyhyen sekä pitkän saksan lukijoiden kanssa alkoi upeassa säässä. Aikataulu oli erittäin tiukka, joskin hupaisat väärinkäsitykset vierailukohteiden aukioloajoista löyhensivät aikataulua ja ehdimme myös shoppailla paljon. Arkipäivisin pääsimme harjoittamaan kielitaitoamme Goethe Institutin koulussa Herr Carlin kanssa. Monet kuvailivat keskustelua Hochdeutschia puhuvan opettajan kanssa tajunnanräjäyttäväksi kokemukseksi, jollaista on syytäkin lähteä hakemaan Suomen ulkopuolelta.

Retken neljäntenä päivänä vierailimme Story of Berlin -museossa, johon kuului myös kylmän sodan aikainen ydinsodan varalle rakennettu bunkkeri. Energinen oppaamme esitteli bunkkeria ja saimme realistisen kuvan ahtaista ja inhottavista oloista. Museossa kiersimme vapaasti ja tutustuimme Saksan historian eri aihealueisiin urheilusta lääketieteisiin.

Reilun viikon aikana saimme kiertää lukemattomia nähtävyyksiä ja puhua saksaa paljon. Saksan puhuminen tuntuu jo huomattavasti luontevammalta kielikoulun ja Herr Carlin ansiosta.

Tiia Hakuli, Annalotta Pere, Nelli Nokelainen, Kirmo Liukko L15a

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta