Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta
Teatterikerho ja Järvikatu 13
16.04.2014

5.–6.luokkalaisten teatterikerho esitti näytelmän Järvikatu 13. Kerholaiset olivat itse kehitelleet omat roolihahmonsa ja käsikirjoittaneet koko näytelmän. Esitys kertoi Järvikatu 13:n kerrostalon asukkaista ja heidän elämästään. Kellarissa asuvat Putti-putkimies ja hänen toukkaystävänsä. Pihan leikkimökissä majaa pitävät somat tytöt Kiia ja Ellinoora. Nipojen perheessä kuria pitää kolmelle tyttärelleen tiukka Rouva Nipo. Johan Svensson asuu talon ylimmässä kerroksessa erikoisen tyttärensä Vilhelmiinan kanssa. Poskimiehen perheessä asioista huolehtivat topakat tytöt Katariina ja Annastiina, Lissu-äidillä kun on muita kiireitä. Pate-uskovaiset ystävänsä vanhan ukon kanssa käännyttivät talon väkeä uskomaan Suureen Pateen. Kun Järvisten Pirjo-anoppi on paikalla, ei jännittäviä käänteitä tule puuttumaan. Ansku katoaa, ja Nikolas joutuu vankilaan. Näytelmä päättyy taloyhtiön pihajuhliin, joissa vietetään unohtumattomia häitä. Talon terapeutti Taneli toimi seremoniamestarina.

 

Unohtumaton Kölnin vaihto
15.04.2014

Neljätoista lukion ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijaa sekä saksan kielen opettajat Marjo Bardzinski ja Anne Krebs tekivät 29.3–5.4 vastavierailun Kölniin Suomessa tammikuussa vierailleiden saksalaisten luokse. Opiskelijat asuivat viikon isäntäperheissä päästen tutustumaan saksalaiseen kulttuuriin sekä harjoittamaan kielitaitoaan tosielämässä.

Königin-Luise-Schulen muutamille oppitunneille osallistumisen lisäksi ohjelmaan sisältyi tutustumista kaupunkiin ja sen maamerkkiin eli Kölnin tuomiokirkkoon, jossa nähtiin itämaan tietäjien luita sisältävä kirstu sekä kiivettiin näköalatasanteelle 533-askelmaista kierreportaikkoa pitkin, vierailu Schokoladenmuseumissa ja Stadtmuseumissa sekä riemukas iltapäivä teema- ja huvipuisto Phantasialandissa. Ryhmä teki viikon aikana myös kaksi päiväretkeä Kölnin naapurikaupunkeihin. Bonnissa opiskelijat tutustuivat Saksan historiaan Haus der Geschichte –museossa ja saivat muun muassa “leikkiä poliitikkoja” ja “käydä elokuvissa”. Toinen retkipäivä kului ihanassa Aachenissa, jossa opas esitteli ryhmälle nähtävyyksiä ja kertoi kiinnostavasti kaupungin tapahtumarikkaasta historiasta aina tuomiokirkon oveen juuttuneesta paholaisen peukalosta Kaarle Suureen asti.

Monipuolisten aktiviteettien ohella aikaa jäi myös vapaa-ajalle, shoppailulle ja keväisestä säästä nauttimiselle. Viikon kulkua ja huippuhetkiä tallennettiin ahkerasti iPadin muistiin ja videopätkistä koostettiin tiivistetty katsaus unohtumattomaan matkaan.

Teksti: Laura Turpeinen

Vehkeilyä
11.04.2014

 

Kolmasluokkalaiset ovat innostuneet vehkeilystä. Oppilaat osallistuivat koululla pajapäivään, jossa muun muassa rakennettiin legoilla kaltevataso sekä torneja paperista ja maalarinteipistä. Kaikki luokat käyvät myös Tekniikan museossa Kiehtovat koneet -työpajassa. Nyt siis vehkeillään!

 

TutkiKokeileKehitä 2014 -finalistityöt
07.04.2014

Kuvat suurenevat klikkaamalla.

1. sija  

Maura Kere: How do varying concentrations of caffeine affect the expression of the selected genes ATM, CYP1A2, ADORA2A, DRD2, NRCAM, and COMT in the human neuroblastoma cell line SH-SY5Y?

   
Kunniamaininta  

Oliver Koskivirta: Investigating the Concentrations of Resin Acids in Coniferous Spruce Resin and Synthetic Spruce Resin Salves

 

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta