Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta

Uutisarkisto

22.03.2017
Suomalaiseen muotoiluun tutustumassa

Peruskoulun 8a- ja 8b luokan oppilaat seikkailivat uusitussa Designmuseossa. Suomalainen muotoilu ja tuotteiden suunnitteluprosessi tulivat hienosti tutuiksi moniaistisissa näyttelytiloissa.

22.03.2017
Keränen kierrätysretkellä

Tekstiilikäsityökerho Keränen oli tutustumassa Nihtisillan kierrätyskeskukseen ja käsityökeskus Näprään. Kerholaiset ja opettaja saivat hyviä vinkkejä kierrästyskäsitöistä ja pääsivät penkomaan Näprän ilmaistukkuun, josta keräsivät käsityötarvikkeita ilmaiseksi seuraavia projekteja varten.

20.03.2017
Kahdeksasluokkalaiset Nouhätä-oppitunnilla

Kahdeksannet luokat osallistuivat Nouhätä-oppitunnille, jossa Helsingin pelastuslaitoksen kouluttajat kertoivat turvallisuudesta ja toiminnasta vaaratilanteissa. 8b:n pojat innostuivat osallistumaan luennon jälkeen Nouhätä-kilpailun alkukarsintoihin. Tsemppiä kilpailuun!

18.03.2017
Tiina Talvitie saksanlukijoiden vieraana

Toimittaja Tiina Talvitie kävi kertomassa 5.- ja 6.-luokkien saksanlukijoille Aku Ankan kääntämisestä hollannista suomen kielelle. Tiinan esitys sisälsi paljon hauskoja esimerkkejä siitä, kuinka monella tapaa puhekuplan voi kääntää ja toisinaan suomen kielelle julkaistu käännös saattaa olla täysin erilainen kuin alkuperäinen teksti. Saksan lukijoiden oli myös hauska huomata, että hollantia pystyy ymmärtämään kohtuullisen paljon, kun osaa saksaa. Mitä enemmän vieraita kieliä osaa, sen helpompi on oppia myös uusia kieliä!

15.03.2017
С Праздником!

3ab:n venäjänlukijat kutsuivat äidit viettämään Naistenpäivää. Oppilaat esittivät lauluja, pikku näytelmiä ja antoivat itse tekemänsä kortit. Yhdessä pelattiin myös Kahoot-tietovisaa. Tervetuloa uudestaan!

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta