Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta
Info:
29.04.2016

SYK juhli 130-vuotisjuhliaan arvokkaasti kolmessa juhlakonsertissa ja juhlalounaalla. Juhlissa esiintyivät koulun orkesteri, kuorot sekä alumneja ja muita koulun oppilaita ja opettajia. Iltatilaisuuteen oli kutsuttu alumneja, entisiä opettajia sekä muita koulun ystäviä ja yhteistyökumppaneita. Varsinaisena juhlapäivänä oppilaat ja opiskelijat nauttivat tasokkaista esityksistä ja yhteisestä juhlalounaasta, joka oli katettu kouluravintolaan, luokkiin ja kirjastoon.

29.04.2016

Kuva: Oona Sorala L15d

28.04.2016

SYK on valittu HundrED-hankkeeseen omalla kielten opetuksen kehittämishankkeella ”KIKOTE – kieltä, kommunikaatiota, teknologiaa”. Hankkeeseen on valittu 75 innovaatiota 500 hakijasta. Hankkeiden aiheet vaihtelevat interaktiivisista lautapeleistä koodauskerhoihin sekä arvioinnin räjäyttämisestä opettajienhuoneen uudistamiseen. Ehdotuksia on tullut eri puolilta Suomea niin opetustoimilta, kouluilta, yrityksiltä kuin yksityishenkilöiltäkin.

 •  

100 Koulua -hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Kaksivuotisen voittoa tavoittelemattoman hankkeen aikana on aluksi haastateltu sata maailman johtavaa koulutusasiantuntijaa ja etsitään sata maailman hienointa koulutusinnovaatiota. Hankkeen pääyhteistyökumppanit ovat DNA, OP, Supercell ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö. Pedagogisina yhteistyökumppaneina ovat muun muassa opetusministeriö, Opetushallitus, useita opettajankoulutuslaitoksia ja OAJ. Mukana on lisäksi kansainvälisiä koulutusalan huippuammattilaisia.

 •  

HundrED-hanke kerää yhteen parhaat opetusalan innovaatiot, kehittää sata uutta toimintamallia koulujen kanssa ja jakaa ne koko maailmalle. Hankkeen toteuttamisesta vastaa SCOOL, suomalainen koulutusalan yritys. Julkisella haulla on etsitty kunnianhimoisia koulutusalan visioita ja uudenlaisia rohkeita innovaatioita, jotka kehittävät koulutusta. Mukaan on haastettu kaikki koulut ja koulutuksesta kiinnostuneet tahot Suomessa ja ympäri maailman. Hanke huipentuu sadassa suomalaisessa koulussa syksyn 2016 ja kevään 2017 aikana. Yhdessä koulujen ja koulutusasiantuntijoiden kanssa etsitään, kehitetään, tuotetaan ja arvioidaan sata koulutusta uudistavaa innovaatiota. Hankkeen tuloksena on tarkoitus luoda opetusalan innovaatioiden tietokanta, joka annetaan lahjaksi kaikkien maailman koulujen ja opettajien käyttöön. Syntyvä tietopankki, kirja, dokumenttielokuva ja kansainvälinen seminaarien sarja toimivat lähtölaukauksena kehittämistyölle, jossa yhdessä luodaan edellytykset maailman parhaalle koulutukselle myös seuraavalle sadalle vuodelle. 

27.04.2016

3a-luokan murmeloiset kävivät tervehtimässä lajitovereitaan opintoretkellä Luonnontieteellisessä museossa. Hauskan ja opettavaisen retken aikana päästiin mm tutkimaan ja nuuskimaan ihan oikeaa karhunkäpälää, tutustumaan Suomen luontoon ja elimistöön eri vuodenaikoina sekä ratkomaan luontoaiheisia tehtäviä iPadeillä.

Tällä viikolla

MAANANTAI 2.5.

 • 2.–20.5. IB-ylioppilaskirjoitukset 

TIISTAI 3.5.

 •  

KESKIVIIKKO 4.5.

 • 3.–6. luokat UNICEF-kävely
 • 7.–9. luokat Päivätyökeräys
 • lukio: itsenäisen työskentelyn päivä

TORSTAI 5.5.

 • Helatorstai
 • IB-ylioppilaskirjoitukset

PERJANTAI 6.5.

 • Helatorstaivapaa
 • IB-ylioppilaskirjoitukset
 • 6.–13.5. 9d leirikoulussa Rennesissä Ranskassa

Ruokalista

Uutuuksia kirjastossa

Mobiililaitteiden käyttö koulussa

 

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta