Instagram
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. (09) 4774 180
syk@syk.fi
Kartta
Info:
04.02.2016

SYK:n IB-linjan joukkue, jossa väittelivät Veeti Kuivalainen, Elina Mäkelä ja Veronika Brusilova, on voittanut Tampereella käydyn lukiolaisten englanninkielisen väittelykilpailun. Joukkue pääsee edustamaan Suomea EM-kilpailuihin Vilnaan elokuussa. Opettaja Darby Clifford-Rosengren kehuu opiskelijoitaan: "Very proud of them! They did a brilliant job over two long day and five debates and received much positive feedback for their graciousness." Aamulehti uutisioi väittelykilpailusta artikkelissa, jossa pohditaan suomalaisen poliittisen keskustelun heikkoa tasoa. Tekstin mukaan poliittisten päättäjien pitäisi ottaa oppia väittelykilpailun nuorilta. Lämpimät onnittelut koko joukkueelle!

03.02.2016

Suomi-Itävalta Yhdistys ry järjesti viime syksynä yhteistyössä Suomen Saksanopettajat ry:n ja Itävallan suurlähetystön kanssa kaikille Suomen lukioiden saksan opiskelijoille avoimen kirjoituskilpailun. Sykkiläisten menestys kisassa oli jälleen mahtava! Itävallan suurlähettilään residensssissä palkittiin peräti kolme opiskelijaamme. A-saksan sarjan voitti Niklas Aarnio (L14a) ja hän sai palkinnoksi kielimatkan Salzburgiin. Samassa sarjassa palkittiin myös Viivi Sairanen (L14b) ja Ronja Kolho (L14a). Sykki onnittelee lämpimästi voittajia -herzlichen Glückwunsch!

02.02.2016

SYK:n apulaisrehtori Marja Jegorenkov sai Educa-messuilla Suomen tietokirjailijoiden jakaman Oppikirjailija-palkinnon. Lämpimät onnittelut Marja!

 •  

Raati perusteli valintansa seuraavasti: "Suomessa opiskellaan venäjää hämmästyttävän vähän, vaikka sen osaajia tarvitaan monella alalla. Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun apulaisrehtori ja venäjän kielen opettaja Marja Jegorenkov on yksi niistä, jotka ovat tehneet hartiavoimin töitä asiantilan muuttamiseksi. Hän on valtakunnallisesti arvostettu kieltenopettaja, joka vastaa SYK:ssa vieraiden kielten opetuksen kehittämistyöstä. Jegorenkov valittiin Vuoden kieltenopettajaksi vuonna 2005. Häntä kiitettiin silloin kannustavasta opetuksesta, joka on saanut pitkän venäjän lukijat jatkamaan opintojaan aina ylioppilaskirjoituksiin saakka. Tänään hänet palkitaan oppikirjailijana. Osana työryhmää Jegorenkov on kirjoittanut 2000-luvulla lukuisia venäjän oppikirjoja lukioon ja aikuisopetukseen. Hän on ollut yhtenä keskeisenä tekijänä tärkeissä oppikirjasarjoissa, kuten lukion A-venäjän Èkstrim-kirjasarjassa, lyhyen venäjän Možno!-kirjasarjassa ja aikuisille tarkoitetussa venäjän Pora!-kirjasarjassa. Jegorenkovin kirjoja käytetään lukioissa, työväenopistoissa, kansalaisopistoissa ja kielikeskuksissa. Niitä käytetään myös itseopiskelussa. On tärkeää, että Suomessa tehdään korkeatasoisia oppikirjoja myös muihin kieliin kuin englantiin ja ruotsiin, sillä kansainvälistynyt maailma edellyttää monipuolista kieliosaamista. Tätä Marja Jegorenkov on edistänyt venäjän kielen osalta esimerkillisellä tavalla."

 •  

Lue myös Suomen tietokirjailijoiden uutinen aiheesta.

29.01.2016

SYK:hon saapuu viikon sisällä kolme ranskalaista ryhmää. Ensimmäisenä 9d sai vieraakseen 35 oppilaan ryhmän Rennesistä. Ohjelmassa on muun muassa tutustumista suomalaiseen kouluun, luistelua Hartwall Areenalla, kaupunkisuunnistusta, retkeilyä Nuuksiossa ja lasertaistelua Megazonessa.

Tällä viikolla

MAANANTAI 8.2.

 • 5.–12.2. 8d:llä ranskalaisia vieraita
 • Lukion opettajakokous klo 15.30

TIISTAI 9.2.

 • Luokat lavalla -harjoituksia

 • Ylimääräinen kurssikoe klo 15.30 luokassa 3T/W
KESKIVIIKKO 10.2.
 •  

TORSTAI 11.2.

 • Perusopetuksen luokat lavalla
 • Ystävänpäivän välituntiapahtuma

PERJANTAI 12.2.

 • YO: äidinkieli, tekstitaidon koe

LAUANTAI 13.2.

 • Soveltuvuuskoe kouluun pyrkiville toisluokkalaisille klo 10.00

Ruokalista

Avoimet työpaikat

Uutuuksia kirjastossa

Ystävänpäivän äänestys yläluokille

Mobiililaitteiden käyttö koulussa

 
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Isonnevantie 8
00320 Helsinki
Kanslia puh. 09 4774 180
syk@syk.fi
Kartta